Поділитись:

У Луцьку вчителям хочуть заборонити приймати подарунки

П'ятниця, 03 березня 2017, 18:30

У Луцьку просять заборонити вчителям навчальних закладів та вихователям дитсадків приймати дороговартісні подарунки.

Про це сказано в петиції Андрій Гнатюка на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Автор зазначає, що батьки, діти яких відвідують школу і дитячий садок, регулярно здають кошти для покращення благоустрою свого навчального закладу, тож незрозумілою є традиція, коли батьки "скидаються" на свята, аби привітати освітян.

"Але мені залишається не зрозумілою традиція "скидатись" вчителю/вихователю на: перший дзвоник, останній дзвоник, день вчителя, 8 березня, день народження, новий рік, випускний і т.д. І подарунки, чомусь, завжди зовсім не символічні. Доходить до того, що ці "педагоги" самі замовляють чим їх привітати. Чому можуть навчити ці люди дітей, якщо вони з раннього віку привчають їх до хабарництва і корупції? У жодній цивілізованій країні Європи(у яку ми так прагнемо) немає такої практики, навіть у сусідній Білорусі на державному рівні заборонено отримувати дороговартісні подарунки бюджетникам",

У зверненні Андрій Гнатюк розвісити у кожному садочку/школі номер телефону, за яким можна повідомити про факт корупції, а управлінню освіти всіляко сприяти викоріненню таких фактів.

До кінця збору підписів залишилося

Надрукувати
мітки:
коментарів