Поділитись:

В Україну йде похолодання й сильні грози

Субота, 30 вересня 2023, 13:52
В Україну йде похолодання й сильні грози

Теплий вересень добігає кінця. А от жовтень одразу дасть про себе знати погіршенням погоди.

Про це пише 24 Канал.

Температура в Україні на початку другого місяця осені знизиться. 

Як зміниться температура з приходом жовтня

1 жовтня стовпчики термометрів різко впадуть із +25 градусів до +18 градусів. Утім, так буде не всюди. Наприклад, центр України накриє грозами, але буде тепло.

Синоптики прогнозують грози в таких областях:

  • Чернігівська;
  • Київська;
  • Вінницька;
  • Черкаська;
  • Кіровоградська;
  • Сумська;
  • Полтавська.

Температура залежатиме від регіону. На Київщині та Чернігівщині буде холодніше, +17...+19, на Сумщині та Черкащині – трохи тепліше, +21...+23, а в центральних областях прогнозують +23...+25.

А от на Заході України буде справді значне зниження температури: у регіоні прогнозують +17...+19 градусів, у Волинській, Чернівецькій і Житомирській областях буде +16...+18 градусів.

Схід України буде із сонечком і без дощу.

В Україну йде похолодання й сильні грози 

2 жовтня ситуація знову зміниться: тепер дощі завітають на східні терени нашої держави. Жителі Харківської, Луганської та Донецької областей мають не забути парасольки та теплий одяг, адже в їхньому регіоні буде +19...+21 градусів.

На всій іншій території України мінлива хмарність із середньою температурою +20 градусів. Найтепліше на Півдні – там повітря прогріється до +23 градусів.

В Україну йде похолодання й сильні грози 

Якої погоди чекати далі

На жовтень синоптики прогнозують середню місячну температуру в межах +7...+13 градусів. До речі, це на 1 – 1,5 градуса вище за норму.

За словами синоптикині Наталії Птухи, температура має знизитися десь на 7 градусів.

«Тобто якщо тепер (наприкінці вересня, – ред.) до +28, то на початку жовтня буде приблизно +20 в денні години», – говорила вона.

Проте це залежатиме від регіону. На Півночі та Заході зниження температури може бути більш відчутним. Тим часом на Півдні – не таким значним, там ще можуть залишатися високі значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів