Поділитись:

Польща планує скасувати соцпідтримку для українських біженців

Середа, 04 жовтня 2023, 23:22
Польща планує скасувати соцпідтримку для українських біженців

Речник польського уряду Пьотр Мюллер заявив, що влада Польщі у наступному році планує скасувати соціальну підтримку для українців, які прибули до країни після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це Пьотр Мюллер сказав в інтерв'ю PAP, – передає Суспільне.

«Ці рішення (про соціальну підтримку — ред.), які було прийнято після початку війни в Україні, мають тимчасовий характер. У зв’язку з тим, що ці рішення поступово втрачатимуть чинність, оскільки так прописано в законі, вони не продовжуватимуться», – сказав Мюллер.

Він пояснив, що рішення, прописані в законі про допомогу українцям, втратять чинність у першому кварталі наступного року, висловивши сподівання, що "просто не буде потреби їх продовжувати".

Згідно з опублікованим напередодні опитуванням центру Pollster для видання Super Express, на питання, чи Польща й надалі повинна фінансово підтримувати громадян України, 60% громадян Польщі відповіли негативно, 26% виступили за подальшу підтримку українців, а 14% не визначилися з цього приводу.

28 вересня Рада Європейського союзу продовжила термін дії механізму тимчасового захисту для українців, які рятуються від війни, до березня 2025 року.

Понад 8 мільйонів українців стали біженцями

Як свідчать дані ООН станом на 23 травня, понад 8,25 мільйона українців стали біженцями від початку повномасштабного вторгнення Росії.

В Організації поінформували, що понад 5,14 мільйона з українських біженців подали заяви на отримання статусу тимчасового резидента в сусідніх західноєвропейських країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів