Поділитись:

«Українська зброя буде затребувана у світі найближчі десятиліття», – Роман Світан (відео)

Четвер, 05 жовтня 2023, 21:55
«Українська зброя буде затребувана у світі найближчі десятиліття», – Роман Світан (відео)

Про розвиток українського військово-промислового комплексу говорять уже чимало часу. Багато експертів вважає, що Україна має активніше займатись цим питанням аби менше залежати від партнерів і самостійно виготовляти необхідну зброю та боєприпаси.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан розповів про перспективи розвитку вітчизняного ВПК найближчим часом.

Роман Світан розповів, що в України є декілька напрямків у яких ми можемо як самостійно, так і з партнерами виробляти власні види озброєння. Ми вже виготовляємо безпілотники, що виготовляються спільно з турецькою компанією, більше того 2 види безпілотників спільної розробки вже на озброєнні ЗСУ. Ще одна нова модель безпілотників незабаром буде передана Україні. 

У одному з безпілотників використовується український двигун АІ-450. За допомогою цього двигуна безпілотник може перебувати у повітрі близько 24 годин, а це 1500 кг бойового навантаження і хороша система спостереження.

Інша модель безпілотника, яка трішки краще, оснащена українським двигуном АІ-25ТЛ. Цей безпілотник завдяки своїм характеристикам майже як літак-винищувач з можливістю завантаження в нього програмного забезпечення на основі штучного інтелекту.

«Цей безпілотник стане, я би так сказав, «Робокопом» в повітрі», – каже він.

Попереду Україну чекає виробництво систем ППО спільно з США, адже в України дуже хороша ракетна база тоді як в США якісне радіолокаційне обладнання.

«Що таке ППО – це ракета і радар. Так ось американці роблять хороші радари, ми робимо хороші ракети», – зазначив він.

Військовий експерт вважає, що ці системи ППО зможуть потрапити на виробництво і бойове чергування вже в цьому році.

«На майбутнє, лейбл «Made in Ukraine» найближчі декілька десятків років, після розгрому російської армії, буде затребуваний в світі на ринках зброї», – зазначив Світан.

Детальніше у відео:

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів