Поділитись:

Волинські аграрії готові до весняно-польових робіт

Понеділок, 06 березня 2017, 18:19
Волинські аграрії готові до весняно-польових робіт

Аграрії Волині готові до проведення комплексу весняно-польових робіт.

Як зазначив директор департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Юрій Горбенко, на розвиток аграрної галузі з державного бюджету у 2017 році спрямовано 5,5 млрд грн, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Зокрема, під урожай 2017 року посіяно 204 тис. га озимих культур, що на 1,3 тис. га більше, ніж у минулому році. В цілому погодні умови були сприятливими для перезимівлі озимини. Характерною ознакою цьогорічної зими була наявність достатнього снігового покриву у періоди суттєвого зниження температури повітря. Відтак, посіви перебувають у доброму і задовільному стані. Інформації про загибель посівів від сільгостоваровиробників не надходило. Своєю чергою, сума опадів впродовж лютого перебувала в межах 33-48 мм і становила 100-153 % норми. Наразі запаси продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту під озиминою і на зябу ілянка поля, зорана з осені й підготовлена для весняної сівби ярих культур – К.), перебувають в межах 200-250 мм, тобто 125-150 відсотків найменшої польової вологоємкості. Все це дозволяє аграріям розпочати весняно-польові роботи.

"На сьогодні озимі підживлені на площі 25 тисяч гектар, що становить 20 відсотків до загальної площі посіву. Першими включилися у підживлення озимини господарства Луцького, Володимир-Волинського, Іваничівського, Любомльського, Ковельського та Локачинського районів. Посів ярих культур очікується на площі близько 300 тисяч гектарів, з них – ярих зернових і зернобобових на площі 120 тисяч гектарів. Очікується збільшення посівних площ гречки та соняшнику", – наголосив Горбенко.

Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, підготовка до весняно-польових робіт завершується. В основному, всі роботи йдуть за графіком. Також він наголосив на тому, що необхідно проаналізувати інформацію щодо наявності достатнього рівня води у водоймах, аби попередити виникнення пожеж в літній період.

Надрукувати
мітки:
коментарів