Поділитись:

Крапає зі стелі: хто повинен латати дірявий дах луцьким художникам (відео)

Четвер, 12 жовтня 2023, 09:22
Крапає зі стелі: хто повинен латати дірявий дах луцьким художникам (відео)

Приміщення на вулиці Лесі Українки, 24а, де розташована Волинська спілка художників, руйнується через дірявий дах. Під час дощу крапає зі стелі у майстерні на останньому поверсі будівлі.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Як розповів голова спілки Володимир Марчук, будинок протікає наскрізь від останнього поверху, де розташовані майстерні художників, на перший – до виставкової зали, у якій художники збирають відвідувачів галереї.

Стеля у приміщенні Галереї мистецтв у Луцьку, жовтень 2023 р.Стеля у приміщенні Галереї мистецтв у Луцьку, жовтень 2023 р.

Зі слів заслуженого художника України Леоніда Литвина, ситуація з дахом погіршилася під час останнього буревію, який був у Луцьку.

«Позривало шифер, коньки позривало, прямо по стінах вода текла», – зазначив він.

Леонід Литвин у майстерніЛеонід Литвин у майстерні

Незручності через дірявий дах відчувають і у квартирах, розповіла мешканка будинку Надія Смірнова. З її слів, другий та третій поверхи чотириповерхівки – це приватні квартири.

«Проблеми у нас великі! Проблеми з тим, що дах уже у нас...То що ще говорити?Приміщення на балансі міської ради, чому вона не має до того відношення, я ніяк не можу зрозуміти», – говорить жінка.

Мешканка будинку на Лесі Українки, 24а Надія СмірноваМешканка будинку на Лесі Українки, 24а Надія Смірнова

Хто має лагодити дах у будинку на Лесі Українки, 24а

Зі слів голови Волинської організації спілки художників Володимира Марчука, виконувати ремонт даху мали б за гроші міської ради, бо підвал та перший і останній поверхи будинку є комунальною власністю, яку рішенням виконкому у 1995 році надали у безоплатне користування спілці.

На першому поверсі будівлі — Галерея мистецтвНа першому поверсі будівлі — Галерея мистецтв

До влади, каже художник, зверталися неодноразово.

«Я пішов до Ігоря Поліщука, приніс йому фотографії. Він подивився і сказав: «Ідіть до начальника ЖКГ». Потім ніби взялися за ремонт, там треба капремонт, зробили проєкт вартістю 40 тисяч. Потім я пішов знову, кажуть: ремонт буде коштувати 2 мільйони 600 тисяч», – розповідає художник.

Що відповіли в міській раді

Директор департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Микола Осіюк розповів, що до нього особисто ніхто з художників не звертався.

«Можливо, якісь звернення і були, я не можу сказати.Їм фактично в безоплатну оренду віддали приміщення вже скільки років. Вони ж беруть, певно, якісь гроші за якісь виставки, вже могли б за скільки років закумулювати», – сказав посадовець.

Коментувати питання ремонту у будинку на Лесі Українки, 24А в міській раді вповноважили начальника управління капітального будівництва Леоніда Карабана. Він розповів, що міська рада юридично не має право оплачувати увесь ремонт даху.

«Треба створити ОСББ, тоді міська рада на якихось умовах надасть ОСББ фінансову допомогу і ОСББ частково і зроблять ту покрівлю», – додав начальник управління капітального будівництва.

Художники та мешканці будинку розповіли, що створювати ОСББ в будинку поки не збираються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів