Поділитись:

На Волині 42 % дітей щепили проти кору

Четвер, 12 жовтня 2023, 19:00
фото ілюстративне
фото ілюстративне

 42 % дітей Волині щеплено проти кору в рамках «наздоганяючої вакцинації».

Про це розповіли у Волинській ОВА.

«З початку року в Україні зареєстровано 43 випадки захворювання на кір, з них 3 – на Волині», –  розповіла генеральна директорка Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко.

За її словами, триває національна кампанія з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту і краснухи. Її головна мета – довакцинувати всіх нещеплених дітей, віком від 2-ох до 17 років, які з різних причин пропустили планову вакцинацію.

На жаль, темпи вакцинації є доволі низькими. Всього по області щеплено 3 760 дітей віком 2-17 років, що становить 42 % від підлягаючих 9 тис. Найгірше вакцинуються діти віком 7-17 років. Їх прищеплено лише 30 % від запланованої кількості. Саме ця вікова група складає 60 % (5 300 осіб) від обсягу запланованих. Із них близько 2 тис. не отримало жодного щеплення, решта – лише першу дозу вакцини в 1 рік.

«В разі виникнення спалаху кору, саме ця категорія дітей перебувають в групі ризику. Тому дуже важливо охопити щепленнями максимальну кількість дітей, щоб мінімізувати прошарок невакцинованих і, відтак, зменшити ризики поширення хвороби», – зауважила Наталія Янко.

До слова, в області наявна достатня кількість якісної та ефективної вакцини, яка захищає відразу від трьох небезпечних інфекцій – кору, епідемічного паротиту та краснухи. Вакцина є цілком безпечною (виробництво США та Бельгія), за час її використання побічних реакцій та ускладнень не зареєстровано. Щеплення можна отримати безоплатно в кабінеті профілактичних щеплень будь-якого медичного закладу за скеруванням сімейного лікаря незалежно від наявності декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів