Поділитись:

Благодійний фонд Луцького ВПУ отримав майже пів мільйона: на що витрачають кошти (відео)

П'ятниця, 13 жовтня 2023, 22:19
Благодійний фонд Луцького ВПУ отримав майже пів мільйона: на що витрачають кошти (відео)

Фонд підтримки Луцького вищого професійного училища отримує десятки тисяч гривень в рік від студентів, у той час, як учні купують за свої кошти навіть лампочки. У 2023 році у Благодійний фонд надійшло взагалі майже 100 тисяч гривень.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» звернулися із офіційним запитом до керівництва Луцького вищого професійного училища, а також до податкової служби, аби дізнатися, які доходи отримує цей фонд і куди витрачають гроші.

Також журналісти отримали відповідь від керівниці фонду Вікторії Ярмолюк. Вдалось дізнатись, скільки офіційно коштів надійшло до фонду з 2016 по 2023 роки.

До Благодійного фонду надійшло:

  • за 2016 р. – 60 598, 60 грн;
  • за 2017 р. – 73 438,65 грн;
  • за 2018 р. – 41 657,51 грн;
  • за 2019 р. – 27 174,00 грн;
  • за 2020 р. – 6 168,00 грн;
  • за 2021 р. – 83 376,00 грн;
  • за 2022 р. – 77 943,00 грн;
  • за 2023 р. – 95 125,00 грн.

Загальна сума – 465 481, 46 грн, із них витратили – 322 519, 41 грн.

Відповідно до інформації, наданої Головою Благодійного фонду підтримки Луцького ВПУ Вікторією Ярмолюк, всі кошти, згідно з клопотаннями адміністрації училища, були направлені на зміцнення матеріально-технічної бази училища (лабораторії. майстерні, кабінети), проведення ремонтних робіт в приміщенні училища та гуртожитку. В загальну суму витрат, крім вище зазначених, входять комісійні витрати банком за обслуговування рахунку.

У відповіді на запит від Головного управління ДПС у Волинській області журналісти отримали ті самі цифри про доходи Благодійного фонду підтримки Луцького ВПУ.

Журналісти «Конкурент TV» наголоси, що додаткових документів, що підтверджують витрати цих коштів на потреби училища їм не надали. До прикладу, за їх словами, чеки, замовленні і тендери, оскільки навчальний заклад – державний, то і всі закупівлі мають бути публічними.

Керівник Луцького ВПУ Володимир Романюк зв'язався із редакцією і пояснив ситуацію.

«З 2016 по 2023 роки майже пів мільйона поступило в Благодійний фонд, і приблизно 320 тисяч було використано. Всі ці кошти витрачаються, виключно, на потреби нашого навчального закладу. В основному вони йдуть на гуртожиток для того, щоб покращити умови проживання, але не тільки, тому що інколи батьки, а інколи самі учні звертаються до нас із проханням виділити кошти для придбання комп'ютерів, звертаються з проханням встановити вікна в актовій залі або у спортивній залі», – повідомив він.

Директор навчального закладу сказав, що не може бути, аби лампочок у гуртожитку не було, однак не виключає, що може не знати усієї ситуації.

«Ніколи в житті такого не було, щоб студенти купляли лампочки. У нас є свої кошти, і навіть без використання коштів Благодійного фонду, ми утримували б цей гуртожиток в таких питаннях, як: лампочки, електричні розетки. Ми це все вирішували самі. Просто до мене, як до директора така інформація не надходила. Всі кошти, які поступають на цей Благодійний фонд мають свої підкріплення квитанціями», – додав Володимир Романюк.

Документи про підтвердження будь-яких закупівель пообіцяли передати журналістам згодом.

Деталі – у відео:

Нагадаємо: нещодавно студенти вищого професійного училища скаржились на умови проживання у гуртожитку. За словами підлітків, вони при заселенні здавали по 1000 гривень у благодійний фонд. Проте куди йдуть ці кошти ніхто не знає. Адже стіни в гуртожитку знищені, двері подекуди без ручок, вбиральні старі й брудні. Студенти купують за власний кошт навіть лампочки у секції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів