Поділитись:

«Наварили» 400 тисяч: у Луцьку судять чоловіків за продаж неіснуючих автівок (відео)

Середа, 18 жовтня 2023, 11:52
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У Луцьку судять трьох чоловіків, які продавали неіснуючі автомобілі в інтернеті й змогли видурити в покупців понад 400 тисяч гривень.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За даними слідства, четверо людей знайшли в інтернеті оголошення про продаж автомобілів за вигідними умовами, передали трьом зловмисникам кошти, а в результаті лишилися ні з чим. Зараз прокурори доводять винуватість трьох підсудних.

«Схема взагалі ненова, йдеться про продаж неіснуючих автомобілів через OLX. У 2019-2020 роках ці люди подавали оголошення та отримували на перед кошти. Таким чином ошукали чотирьох громадян завдавши матеріальної шкоди на понад 400 тисяч гривень. Зараз судовий розгляд майже на фінішній прямій, а прокурори докладають всіх зусиль, щоб суд виніс справедливе рішення», – каже речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Проте під вартою знаходиться тільки один з фігурантів цієї справи. За словами речниці, інший другий сплатив заставу і перебуває на волі, а третій – під домашнім арештом. Крім того, пані Наталія додає, що хтось із шахраїв також фігурує у справі про незаконний обіг наркотиків.

У сюжеті зазначають, що на засідання суду з'являється тільки один з фігурантів, а решта просто не приходять до зали суду. Ба більше, місце знаходження одного з «бізнесменів» правоохоронці встановити не можуть. Враховуючи ці обставини, прокурор направив клопотання, аби застосувати повторний привід двох обвинувачених. Суд задовольнив прохання прокурора.

«Вони без поважних причин не прибули до суду, хочу належним чином були повідомлені про місце і час проведення розгляду. Примусовий привід щодо них судом залишився невиконаним, тому слід відкласти судове засідання щодо обвинувачених та застосувати до них примусовий привід», – каже суддя Ігор Ясельський.

Як зазначають у прокуратурі, третій обвинувачений фігурує у справі про переправляння ухилянтів за кордон. Той, за версією слідства, разом зі спільником почав пропонувати чоловікам призовного віку стати батьками чужих дітей, але тільки на папері і за грошову винагороду.

Наступне засідання у справі про неіснуючі автомобілі призначили на 8 листопада 2023 року.

Нагадаємо: поліція затримала 22-річного волинянина, який брав в оренду автомобілі, а потім продавав їх через інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024