Поділитись:

Чи встановлюють касові апарати в луцьких таксі (відео)

Четвер, 19 жовтня 2023, 11:30
Чи встановлюють касові апарати в луцьких таксі (відео)

В Україні зобов'язали усіх таксистів встановити касові апарати, аби після кожної оплати за перевезення люди отримували чек. Закон почав діяти 1 жовтня.

Чи дотримуються луцькі таксисти цього правила, з'ясовували журналісти Конкурент ТВ.

Ідея використання РРО, Себто, касових апаратів для таксистів виникла ще у січні 2022 року. Ще тоді говорилось, що таксисти, котрі не встановлять РРО, будуть змушені сплатити штраф. Втім, у зв'язку із повномасштабним вторгненням росіян, все відтермінувало. Врешті це змінилось.

З 1 жовтня 2023 року в Україні за невстановлений касовий апарат таксисти можуть отримати штраф. Такий закон, за словами юриста Валентина Хаймика, повинен зробити прозорим доходи підприємців, які надають послуги таксі:

«Суть цього закону полягає в тому, щоби доходи, які отримують підприємці, були обліковані. Якщо з точки зору законодавства говорити, то будь-який таксист, який надає послугу таксі, має бути підприємцем. Він має вести діяльність також прозоро. І якщо він підпадає під цю категорію ФОП, очевидно, що він повинен мати це РРО, а також надавати клієнтам своїм фіскальні чеки про те, що люди користалися його послугами». 

Відтак, аби дізнатися, чи встановили луцькі таксисти касовий апарат, журналісти вирішили провести експеримент. Для цього замовили поїздку у службі таксі «Болт» та вирушили в дорогу. Водій про касові апарати не чув, проте, на його думку, таке нововведення не буде вигідне ані таксистам, ані людям, котрі користуються цими послугами.

Водночас водій «Люкс-таксі» поспілкувався із знімальною групою та розповів свою думку з приводу касових апаратів у таксі. Зазначимо, можливості видавати чеки у цього таксиста також немає.

«Все реально, якщо наведуть порядок з додатками. «Укртрансбезпека» не має претензії ні до «болтів», ні до тих, хто на додатках, вони кажуть, а це кажуть що це не таксі. Нехай прирівнюють всі ідуть таксі і будь ласка, на рівних умовах не так, як ми маємо всі документи, ліцензії, маємо техогляди, маємо страховки на таксі, а в них має нічого», – зауважує таксист.

Чоловік каже, таксує вже давно, тож вважає, що введення РРО для таксистів – це непогано, адже в усіх країнах Європи давно послуги таксі обліковуються. Втім, повинна, каже, бути справедливість.

Детальніше – в сюжеті 

Раніше експерт розповів журналістам, чи зростуть ціни на пальне через впровадження керованої гнучкості курсу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024