Поділитись:

У Луцьку безоплатно робитимуть мамографію: де й коли

Четвер, 19 жовтня 2023, 12:00
У Луцьку безоплатно робитимуть мамографію: де й коли

На Театральному майдані в Луцьку працюватиме мамограф. Кожна охоча лучанка зможе обстежити свої груди у спеціаліста. 

20 жовтня в Україні відзначають день боротьби з раком молочної залози. Благодійна організація «Фонд боротьби з раком» спільно з Обласним медичним центром онкології Волинської обласної клінічної лікарні ініціювала виїзне обстеження жінок на рак молочної залози. 

Спеціалізований автомобіль онкоцентру буде розміщений на Театральному майдані з 10:00 до 16:00. Прийом відбуватиметься в форматі живої черги. 

Захід триватиме в межах кампанії «Рожевий жовтень» – місяця боротьби проти раку молочної залози. 

Його місія – обʼєднати в жовтні навколо теми лікування, турботи та догляду за молочними залозами усіх жінок Волині та підвищити рівень усвідомлення важливості здорового способу життя.

Довідково: 

Мамографія – дослідження за допомогою рентгенівського апарату – мамографа. Процедура дозволяє виявити злоякісні й доброякісні утворення та аномальний розвиток тканини в молочних залозах на початкових стадіях.

Кому рекомендована мамографія: 

  • жінки після 40 років;
  • жінки будь-якого віку, у яких є підозра на пухлинні новоутворення, виявлені під час мануального огляду чи УЗД дослідженні;
  • жінки будь-якого віку, у яких найближчі прямі родички мали/мають рак молочної залози.


Нагадаємо: керівниця благодійної організації «Фонду боротьби з раком» Марія Адамчук-Коротицька та івент-агенція FeelGood Agency запустили флешмоб на підтримку жінок, які лікуються від раку молочної залози, #натлірожевого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024