Поділитись:

З чого складається аграрний бізнес Сергія Мартиняка

Середа, 08 березня 2017, 17:27

Волинський нардеп Сергій Мартинякк><span class=Волинський нардеп Сергій Мартинякк

Волинський народний депутат Сергій Мартиняк має частки володіння в 17 юридичних особах, 15 з яких пов'язані з агросферою.

Про це інформує рух "Чесно", який проаналізував декларації 29 народних депутатів, серед яких і Мартиняка, які входять до аграрного комітету Верховної Ради.

Найбільше бізнес-діяльність Сергія Мартиняка відома завдяки ТОВ "Агропромислова група "Пан Курчак". "Пан Курчак" вирощує збіжжя, птицю, свиней, виробляє м'ясо та ковбаси тощо. За даними ЄДР у групу "Пан Курчак" входить ТОВ "Полтрекс", "Птахокомплекс "Губин", "Агідель", ТОВ "Джерела".

Група "Пан Курчак" має мережу фірмових магазинів – ТОВ "Українські торгівельні мережі". Вона складається з 49 магазинів "М'ясної точки", трьох маркетів "Смарті".

Загалом "Пан Курчак" включає 10 торгових марок.

ТОВ "Віра-1" займається свинарством. У 2015 році фірма входила у список найпотужніших виробників свинини.

ТОВ "ВМП" (Нововолинський м'ясокомбінат) займається виробництвом м'ясних продуктів. Підприємство оперує чотирма торговими марками – "Пан Курчак", "Волинь Продукт", "Волинська", "Українська свинина".

У 2014 році фірма займала другу сходинку в рейтингу переробників свинини. Фактично "Віра-1" – це сировинна база для виробництва якісної м'ясної та ковбасної продукції, яку випускає ТОВ "ВМП".

ПП "Західна аграрна компанія" займається вирощуванням зернових культур, ТОВ "Агротехніка" (ТМ "Агрокорм") – виробництвом готових кормів для тварин, що утримуються на фермах.

За розведення свійської птиці відповідає ТОВ "Агідель" (власники — резидент Польщі Янук Квєчєнь і Сергій Мартиняк) і ТОВ "Птахокомплекс "Губин" (Сергій Горлач, Сергій Мартиняк і Олександр Романюк).

Також Сергій Мартиняк є кінцевим бенефіціаром польської фірми "PK Agroinvest". Основний вид діяльності підприємства значиться "діяльність фінансових холдингів", додаткові – вирощування культур, допоміжна сільськогосподарська діяльність, виробництво м'яса тощо.

У Наглядовій Раді "PK Agroinvest" перебуває Сергій Горлач і Ольга Лихач, які є партнерами Мартиняка і в Україні. Головою ради вказаний Микола Гламазда.

До слова, Мартиняк є членом Української частини Парламентської асамблеї України і Республіки Польща.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 лютого 2024
22 лютого 2024
13 лютого 2024
11:18
25 січня 2024
19 січня 2024
18 січня 2024
25 грудня 2023
15 грудня 2023
11 грудня 2023
28 листопада 2023
18:13