Поділитись:

Німецькій компанії дозволили купити цукровий завод у Луцьку

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 10:27
Німецькій компанії дозволили купити цукровий завод у Луцьку

Антимонопольний комітет України дозволив ТОВ «Радехівський цукор», власником якого є німецька компанія Pfeifer & Langen, придбати активи ПрАТ «Гнідавський цукровий завод», що у Луцьку.

Про це говориться у повідомленні АМКУ, інформує AgroPortal.

«Надано дозвіл на концентрацію у вигляді придбання товариством з обмеженою відповідальністю «Радехівський цукор» активів приватного акціонерного товариства «Гнідавський цукровий завод», – сказано в повідомленні АМКУ.

Зазначається, що комітет надав дозвіл на заявлені дії та наклав зобов’язання, якими має бути обумовлено здійснення концентрації.

Раніше АМКУ під час розгляду справи про придбання ТОВ «Радехівський цукор» активів ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» виявив підстави для заборони концентрації, проте покупець надав деталізовані зобов'язання, які мінімізують вплив угоди на ринок цукру в Україні. 

Довідково:
Власником ТОВ «Радехівський цукор» (Львівська область) є німецька компанія Pfeifer & Langen. Їй також належать чотири цукрові заводи на Тернопільщині – у Збаражі, Козовій, Хоросткові і Чорткові. Їхнім власником був агрохолдинг «Мрія» (нині – «Контінентал Фармерз Груп»).
Pfeifer & Langen GmbH & Co. KG – німецька сімейна компанія зі штаб-квартирою в Кельні. Понад 150 років займається виробництвом та реалізацією цукру та похідних продуктів. Третій найбільший виробник цукру в Німеччині після Südzucker та Nordzucker. Випускає продукцію під торговими марками Kölner Zucker та Diamant Zucker.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів