Поділитись:

Працівники Луцького терцентру переселили неходячого з лікарні у розвалину без його згоди (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 20 жовтня 2023, 14:50
Працівники Луцького терцентру переселили неходячого з лікарні у розвалину без його згоди (фото)

Нещодавно ми писали про те, що у селі Білосток Торчинської громади, працівники Луцького територіального центру соціального обслуговування Луцької громади посели чоловіка у будинок без вікон та дверей і лиши його там самого. Як виявилось згодом, звати його Ігор Лисецький, а сам він родом із села Милуші.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» поспілкувалися з паном Ігорем та дізналися від нього, що він не надавав згоди соцпрацівникам переселяти його з лікарні.

Ми навідались у пункт обігріву в Торчинській громаді, де зараз і перебуває чоловік. Він розповів, що через травми ніг перебував у лікарні в Луцьку, лежав там декілька днів. Потім прийшли люди з центру соцобслуговування та вирішили шукати йому житло, бо залишатися там він уже не міг.

«Я не погоджувався, щоб мене переселяли, я ж не можу ходити. Лежав в лікарні, прийшли соцпрацівники та почали шукати той будинок. Я й сам не знав, де він є, мене там не було років з 10. Колись там жив з донькою, але це було давно», – каже Ігор Васильович.

Ігор ЛисецькийІгор Лисецький

Будинок в серединіБудинок в середині

Він додав, що колись мав квартиру в Луцьку, але дочка поміняла її на приватний будинок у Білостоці. За словами чоловіка, працівники самі знайшли будівлю та без його згоди поселили туди. Крім того, у той вечір до пана Ігоря навідалась сусідка Марія. Вона жахнулася від побаченого та почала бити на сполох.

Нагадаємо: очільниця Луцького територіального центру соцобслуговування Галина Шатецька розповіла нашим журналістам, що чоловік сам захотів переїхати з лікарні, де за ним доглядали, у будинок, в якому немає ні опалення, ні дверей та вікон.

«Ми повезли його в Білосток, бо він там має будинок. Він сам погодився туди поїхати і там лишитися. Це житель Торчинської громади, тому про нього має піклуватися його громада. Чому гроші платників податків Луцька мають йти на утримання цього чоловіка? Ну і що, що там ненайкращі умови, він сам так захотів. Місцеві органи ми попередили, у них є соцслужба вони мають за нього відповідати, а не ми», – розповідала директорка.

Вхідні дверіВхідні двері

Територія біля будинкуТериторія біля будинку

Пані Галина також зазначала, що її працівники знайшли родичів пана Ігоря, які підтримують з ним зв'язок, а дочка навіть допомагає фінансово. Проте сам чоловік каже, що ніяких грошей від дочки не отримував і навіть не говорив із нею.

«Я знаю, що вона поїхала в Польщу і зараз там. Це все, я з нею не говорив, а про якісь гроші вперше чую, я нічого не отримував від неї», – додає Ігор Васильович.

Щоправда, Ігор Лисецький підтвердив слова Шатецької про забезпечення їжею та одягом. Соціальні працівники, за словами чоловіка, справді надали йому одяг, ковдри та виділили великий пакунок з їжею. Ми зателефонували до директорки центру соцобслуговування, аби та розповіла про свою версію цих подій. Вона повідомила, що його слова не відповідають дійсності, бо інакше б з ним ніхто нічого не робив.

Галина Шатецька запевняє, що для того, аби він зміг отримувати допомогу, йому необхідно отримати прописку, а єдине місце, за її словами, де це можна зробити – його будинок у Білостоці. Тому його туди й завезли, щоб місцева влада допомагала своєму жителю. Також, як повідомляє директорка, з дочкою він підтримує контакт, а слова його згоди про переміщення в будинок чули лікарі та медсестри лікарні, в якій він лежав до того.

Нагадаємо: на задньому дворі територіального центру соціального обслуговування, що на Данила Галицького, 18, встановили модульний будинок для безхатьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024