Поділитись:

Центральними вулицями Луцька бігає хижа тварина (відео)

Понеділок, 23 жовтня 2023, 09:11
Центральними вулицями Луцька бігає хижа тварина (відео)

У Луцьку в центрі міста, на проспекті Волі, місцеві зазнімкували лисицю.

Відповідне відео шириться у телеграм каналах.

На кадрах видно, що рудий хижак бігає серед людей та ховається у кущах, але, на щастя, на пішоходів не нападає і не проявляє себе агресивно.

Нагадаємо: нещодавно ми писали про те, що подібних випадківчитачі сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» фіксували немало. Ще з липня тварин бачили у районах вулиць Богдана Хмельницького, Набережної, у старому місті, а також на Огієнка і навіть у центрі міста – на проспекті Волі. У коментарі нашим журналістам очільниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак розповіла про можливі причини, а також плани владців з вирішення цього «дикого» питання.

«Цього року як ніколи було багато звернень з різних районів міста. Єдине пояснення – це те, що доступна їм їжа на території міста. Це смітники, курники... В районі Набережної і Вишкова звертаються теж. Тобто там, де є приватний сектор, де є для них легка здобич. Біля Краєзнавчого музею теж бачили, дзвонили кілька днів тому, що теж бачили лисицю», – каже головна екологиня міста Оксана Лисак.

Посадовиця додала, що наразі у міській раді працюють над стратегією розвитку міста, і це питання – безпека від диких тварин – внесли як одне з таких, що потребує вирішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів