Поділитись:

Японія спрямує на відновлення освітньої сфери України понад 18 мільйонів

Понеділок, 23 жовтня 2023, 16:01
Японія спрямує на відновлення освітньої сфери України понад 18 мільйонів

Японський уряд виділить на покращення та відновлення освітнього процесу в Україні понад 18 мільйонів.  

Про це повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.  

18 жовтня представники Посольства Японії в Україні та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) відвідали Міністерство освіти та науки України (МОН). 

Делегацію зустрів перший заступник міністра освіти і науки України Євген Кудрявець і заступник міністра з питань цифрового розвитку Дмитро Завгородній

Від початку повномасштабного вторгнення МОН бере участь у двох фазах проєкту «Невідкладне покращення обладнання для надання освітніх послуг». 
Сума гранту першої фази становить 10 мільйонів 702 тисячі 191 долар США.

«Кошти заплановано спрямувати на купівлю комп’ютерного та іншого обладнання для 85 цифрових освітніх центрів. Ці центри є окремими приміщеннями у закладах освіти (школах, профтехах, коледжах тощо), які слугують укриттям та одночасно простором для навчання», – повідомило МОН.  

Перші поставлення техніки (ноутбуків, планшетів, Wi-Fi-роутерів) очікують уже у грудні цього року. 
Сума гранту другої фази становить 8 мільйонів 40 тисяч 940 доларів США. Їх скерують на: 

  • закупівлю комп’ютерного і мультимедійного обладнання для 133 класів НУШ на деокупованих територіях, де це обладнання було знищено чи розграбовано; 
  • друк підручників — понад мільйон примірників з української та зарубіжної літератури для учнів 5 класів; 
  • забезпечення обладнанням навчально-практичних центрів закладів профтехосвіти аграрного спрямування — орієнтовно 10 комплектів. 

Окрім цього, уряд Японії підсилив проєкт МОН «Екосистема психологічної допомоги у сфері освіти». Він надає можливість освітянам, шкільним психологам, учням, студентам та їхнім батькам безкоштовно набувати навички щодо надання першої психологічної допомоги, роботи зі стресом тощо. Його реалізовують спільно з Інститутом модернізації змісту освіти та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів