Поділитись:

На Волині впроваджують пілотний проект з енергоефективності

Четвер, 09 березня 2017, 15:10

На Волині на базі ПАТ "Волиньобленерго" триває впровадження пілотного проекту AMR-систем (Smart–Grids) як складової частини системи "Розумна держава".

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Зі слів генерального директора ПАТ "Волиньобленерго" Володимира Купчака, пілотний проект впровадження технології SMART систем з лічильниками електроенергії із функцією автоматичного дистанційного зчитування показників пропонується реалізувати в діючих розподільчих мережах на ступенях напруги 10-0,4 кВ у луцькому енерговузлі – (місто Луцьк та Луцький район Волинської області).

Основні завдання впровадження AMR-систем: обмеження втручань в електросистему та зменшення випадків шахрайства, зменшення пікових навантажень під час надзвичайних ситуацій, підвищення якості електропостачання, впровадження нових послуг споживачам тощо.

"Як наслідок споживач отримує багатотарифний облік енергії (ніч/день), рахунки за виміряну, а не розраховану енергію, управління електроприладами через "Особистий Кабінет", підвищення надійності електропостачання, контроль споживачем рахунків енергопостачальника та інше. Перспектива на майбутнє – управління послугою в кожній квартирі! А відтак, – комплексне управління енергоресурсами", – наголосив Володимир Купчак.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук зауважив, що потрібна широка інформативна робота серед населення. Він запропонував розглянути можливість реалізації проекту "Зеленого офісу" на прикладі будівлі адміністрації, куди входить і енергетичний компонент.

До слова, на Волині вже є досвід впровадження AMR-систем. А саме: у 2007 році в с. Зміїнець, Луцького району встановлено лічильники 99 споживачам, у 2016 році в с. Ржищів, Горохівського району – 171 споживачу та розпочато роботи в с. Кранилівка, Почапи, Ростань Цміли – це ще 611 споживачів, а у 2017 році заплановано в рамках інвестпрограми встановлення лічильників 4093 споживачам.

Надрукувати
мітки:
коментарів