Поділитись:

Вину не визнає: в суді у Луцьку продовжили розгляд справи щодо ексдиректора музею-скансену (відео)

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 18:24
Вину не визнає: в суді у Луцьку продовжили розгляд справи щодо ексдиректора музею-скансену (відео)

27 жовтня у Луцькому міськрайонному суді продовжили розгляд справи за обвинуваченням колишнього директора музею історії сільського господарства Волині Олександра Середюка

Про це розповідає Суспільне.

Екскерівника обвинувачують у службовому підробленні та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Свою провину він не визнає.

У суді прокурор Юрій Леськів під час засідання зачитав обвинувальний акт. У ньому йдеться, що обвинувачений Олександр Середюк 2008-го року видав наказ-розпорядження про своє преміювання.

«По 31 грудня 2021 року він безпідставно отримував надбавки до заробітної плати за науковий ступінь в загальній сумі 111 тисяч 399 гривень 56 копійок, що надходило з коштів державного бюджету, чим привласним чуже майно, шляхом зловживання службовим становищем», – зазначив прокурор.

Прокурор Юрій ЛеськівПрокурор Юрій Леськів

Інтереси музею у суді представляв нинішній директор скансену Роман Ковальчук. З його слів, він також подав позов про стягнення із обвинуваченого матеріальних збитків: «Вважаю, що ці кошти нам потрібні, тому що в нас обмежене фінансування».

Нинішній керівник музею Роман КовальчукНинішній керівник музею Роман Ковальчук

Суддя Оксана Данелюк ухвалила далі у справі досліджувати письмові докази. Тож розгляд справи відклали на 23 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02