Поділитись:

Діти стояли у калюжах: у Луцькій гімназії затопило укриття (відео)

Понеділок, 30 жовтня 2023, 19:35
Діти стояли у калюжах: у Луцькій гімназії затопило укриття (відео)

У Луцьку затопило укриття гімназії №4 імені Модеста Левицького. Під час повітряної тривоги діти вимушено стояли у калюжах.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

Сталось це ще 28 жовтня, відповідне відео зʼявилося у мережі, і неабияк обурило лучан.Відео опублікувала у фейсбуці користувачка Олена Петрівна.

Діти стояли у калюжах: у Луцькій гімназії затопило укриття (відео) 

«Можливість дітей скерувати в інше укриття доки вони були у черзі була, але ж навіщо. Задуха, сирість, випари — це не передає камера, але головні болі у дітей це норма після відвідування укриття. Директор школи прибув і оглянувши все відповів, що віднині щоранку будуть перевіряти на сухість, і що він нічого більше зробити з цим не може. Його не обурила ситуація, що саме сюди були скеровані діти, що не відчинені укриття, – обурилась лучанка.

Допис швидко розлетівся соцмережею. Батьки учнів кажуть, що неодноразово вже нарікали на таке укриття.

«Моя доньки теж навчається в даній школі! В травні місяці 2022 року ми приїхали з закордону і коли я зайшла в укриття я там знаходитися не змогла і 5 хвилин, сморід ,пліснява жахливі умови перебування!!!Дитина після кожної тривоги приходила додому з брудним рюкзаком тому що вони їх ставили на підлогу яка змішана з болотом з вулиці(це вже була зима)!», – написала Вікторія Чорна.

Поспілкуватись з журналістами на цю тему вийшла заступниця директора навчального закладу Наталія Гусак.

«Ситуація, яка тоді склалась, залежала в першу чергу від природніх умов, які були днями раніше. Ті рясні дощі, які йшли і ремонтні роботи, які велись літом на цій території і спричинило те, що вода в такій кількості пішла під школу», – пояснює заступниця.

Нині води, каже жінка, немає. А такий інцидент, буцімто, стався вперше. Наталія Гусак зазначає, що у школі справді є два укриття. Чому ж дітей не відвели до сухого укриття – пояснює далі:

«Перше, друге, й третє укриття, яке розташоване на території школи розраховане на учнів початкової школи та учнів молодшої ланки. Переводити дітей не бачили потреби, бо то вже була тривога і під час тривог дітей на вулицю не виводимо», – пояснює вона.

Детальніше – дивіться у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024