Поділитись:

Чи справді депутати Луцькради не хочуть проведення чергової сесії

П'ятниця, 10 березня 2017, 16:30
Чи справді депутати Луцькради не хочуть проведення чергової сесії

Частина депутатів Луцької міської ради підписали звернення, адресоване секретарю Юлії Вусенко, з вимогою провести 20-ту чергову сесію Луцькради.

Інформаційне агентство Волинські новини повідомляє, що 24 депутати підписали відповідне звернення.

Чи справді депутати Луцькради не хочуть проведення чергової сесії

Чи справді депутати Луцькради не хочуть проведення чергової сесії

Ділове інтернет-видання "Конкурент" вирішило поцікавитись у представників фракцій "Самопоміч", "БПП "Солідарність", "Народний контроль", "Свобода" та позафракційного депутата Миколи Яручика, чому у зверненні, яке стосується важливих господарських, містобудівних, земельних питань, немає підписів депутатів із їхніх фракцій.

Виявилось, що ініціатори звернення і не пропонували депутатам зазначених політичних сил підписати його.

А більшість обранців громади навіть і не знали про нього.

Очільник Луцького міського осередку та депутат від фракції "БПП "Солідарність" Петро Нестерук розповів, що йому особисто та його колегам, а саме Андрію Покровському, Артему Запотоцькому та Андрію Авраменку ніхто не дзвонив і не пропонував підписувати цього звернення.

"Ми як свідомі депутати також проти затримки розгляду важливих господарських, архітектурно-містобудівних, земельних та інших актуальних для міста і лучан питань. І ми обома руками за відстоювання законних прав та інтересів мешканців Луцька. Є розпорядження про скликання 19-ої сесії. Які ще листи-звернення потрібні для проведення чергової сесії? Навіщо збирати підписи, щоб вирішувати життєві питання міста і його громадян?" – зазначив він.

Голова фракції ВО "Свобода" Микола Федік сказав, що знає про існування такого звернення.

"Ми знаємо про те, що є таке звернення, але ми це розцінюємо, як черговий піар-хід однієї з політичних груп. Тому що фракція "Свобода" не є піар-менеджером ні однієї, ні іншої сторони. Ми за те, щоб працювати в рамках чинного законодавства", – сказав Микола Федік.

Голова фракції "Народний контроль" Павло Данильчук запевнив, що йому особисто ніхто жодних звернень на підпис не приносив, як і його колегам по фракції. Так само цього звернення не бачив і голова фракції "Самопоміч" Тарас Шляхтич.

"Мені особисто ніхто не приносив підписувати це звернення. Якби хтось приніс, я б подумав над цим питанням", – відповів Тарас Шляхтич.

Варто зауважити, що і його колеги по фракції також не знали про звернення до секретаря Луцькради з вимогою провести чергову сесію. І, відповідно, їм ніхто не приносив його на підпис.

"Жодного дзвінка чи від депутатів, чи від працівників міськради, чи ініціатора не надходило. Підпису в мене ніхто не просив, на моє здивування, оскільки я теж виступаю за те, щоб господарські питання розглядали в першу чергу, щоб робота в місті йшла і на неї виділялись кошти", – сказав позафракційний депутат Микола Яручик.

Зі слів Миколи Яручика, якби йому принесли на підпис це звернення, він би спочатку подивився, чи немає у ньому якогось політичного підтексту. Якщо ж на сесії підніматимуть суто господарські питання, то депутат каже, що підписав би.

Загалом звернення на адресу секретаря Луцькради Юлії Вусенко підписали лише 24 депутати, а всі решта або ж взагалі не знали про його існування, або ж їх ніхто і не просив його підписувати.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
19 березня 2024
16:00
05 березня 2024
10:13
23 лютого 2024
21 лютого 2024
10:34
18 січня 2024
12:50
18 грудня 2023
09:00