Поділитись:

Трьох дітей з обласного дитбудинку, яких в березні 2022 року вивезли в Польщу, повертають до Луцька

Середа, 01 листопада 2023, 22:32
Трьох дітей з обласного дитбудинку, яких в березні 2022 року вивезли в Польщу, повертають до Луцька

Трьох вихованців Волинського обласного будинку дитини, яких в березні 2022 року евакуювали до Польщі, повертають до Луцька. Малюки перебували в спеціалізованому будинку дитини під опікою сестер-монахинь у селі Кшидліна Мала, що за 46 км від Вроцлава.

Про це Суспільному телефоном розповів виконувач обов'язків директора комунального закладу Руслан Юлдашев, який перебуває в Польщі для забезпечення перевезення дітей. Він зазначив, що таке рішення погодили в червні, після цього почавши напрацювання алгоритму повернення дітей з-за кордону.

«Завтра (2 листопада — ред.) зранку виїжджаємо. Дітки переночують, поснідають і разом поїдемо. Орієнтовно о 10 годині вечора вже будемо в Луцьку», — зазначив керівник будинку дитини.

З його слів, на початку повномасштабної війни до Польщі у супроводі частини персоналу обласного будинку дитини в цілях безпеки вивезли 19 вихованців віком до трьох років. За більш як півтора року 16 дітей усиновили в родини з різних районів Волині.

«Знайомилися батьки майбутні з дітьми, спілкувалися по скайпу і вирішували чи будуть усиновлювати діток. Після цього сім'ї їздили в Польщу через консулят, знаходити з дітьми контакт. І вже маючи всі документи діток забирали», — сказав Руслан Юлдашев.

Як додав виконувач обов'язків директора будинку дитини, заклад відновив роботу в березні 2023 року після облаштування укриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів