Поділитись:

"У нас із Московським патріархом молитовне єднання", – волинський владика

Субота, 11 березня 2017, 10:27

Українську Православну Церкву "у народі" називають Московським патріархатом, оскільки церква має з Московським патріархом є молитовне єднання.

Про це розповів єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл (Петро Крикота) в інтерв'ю суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" у п'ятницю, 10 березня.

"Офіційна назва нашої церкви – це Українська Православна Церква, а називають її Московським патріархатом тому, що у нас з Московським патріархом є молитовне єднання. Ми за богослужінням поминаємо згідно апостольським правилам того патріарха, до якої наша церква відноситься молитовно. Але всім відомо, що Українська Православна Церква має незалежність. широку автономію", – підкреслив він.

Із його слів, приналежність, яку деколи нав'язують УПЦ, невірна.

"У нас тільки молитовне єднання. Я думаю, що взагалі, коли ми ставимо це запитання, то потрібно розуміти: за кожним богослужінням ми сповідуємо символ віри і кажемо, що вірую в єдину, святу, соборну і апостольську церкву. Сутність будь-якої помісної церкви в тому, що вона є апостольська, Христова церква, а належність до патріархату немає залежності, як у політичному просторі. Кожний вірний нашої церкви знає, що це Христова церква, а умовності (до якого патріархату) незначні", – резюмував єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РОЗКОЛ" МІЖ ПАТРІАРХАТАМИ Є ДО ЦЬОГО ЧАСУ – ЄПИСКОП ВОЛИНСЬКИЙ І ЛУЦЬКИЙ НАФАНАЇЛ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "МОЖЛИВО ЦЕ СПОСІБ БОРОТЬБИ ЗА ПАРАФІЯН", – ВОЛИНСЬКИЙ ВЛАДИКА ПРО ВИСЛОВИ МИТРОПОЛИТА МИХАЇЛА

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024