Поділитись:

Де на Волині заборонили ловити рибу

П'ятниця, 03 листопада 2023, 19:11
Де на Волині заборонили ловити рибу

Від 1 листопада у Волинській області заборонили ловити рибу на зимувальних ямах.

З 1 листопада на Волині розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2024 року. Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Волинській області від 27.10.2023 № 138, заборонено промисловий, любительський та спортивний вилови риби на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об’єктах.

Риболовля у цей період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.

З переліком зимувальних ям у водоймах Волинської області можна ознайомитись на офіційному сайті Управління Держрибагентства у Волинській області.

«Варто зазначити, що переліки меж зимувальних ям у період зимівлі водних біоресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, управління якими здійснюється спеціальними адміністраціями, за погодженням із спеціальними адміністраціями установ природно-заповідного фонду.

 

Інспекція наголошує, що за порушення вимог чинного природоохоронного законодавства  на порушника чекає адміністративна або кримінальна відповідальність з відшкодуванням завданих збитків», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: з 1 листопада 2023 року і до початку нерестового періоду 2024 року на водних об’єктах Шацького нацпарку заборонений вилов риби на зимувальних ямах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів