Поділитись:

У Луцьку власники МАФів платитимуть оренду за "благоустрій"

Неділя, 12 березня 2017, 18:19
У Луцьку власники МАФів платитимуть оренду за

У Луцьку власники малих архітектурних форм (МАФів) у разі переоформлення паспортів прив'язки сплачуватимуть до міського бюджету орендну плату.

Як повідомив під час брифінгу у п'ятницю, 10 березня, заступник міського голови Сергій Григоренко, на цьому тижні масово розпочали продовжувати паспорти прив'язки для тимчасових споруд, – інформує ВолиньPost.

"Раніше малі архітектурні форми на копійки не сплачували до бюджету міста Луцька, хоча займають значну частину площі", – зауважив Григоренко.

Нещодавно міська рада прийняла рішення, що підприємці мають сплачувати орендну плату за оренду елементів благоустрою. Плату розраховуватимуть по-різному для різних частин міста На віддалених вулицях застосовують коефіцієнт 1, до наближених до центру вулицях із пожвавленим рухом він становить 1,25, і 1,5 у центрі чи в історичній частині.

Тож уже на найближчому виконкомі, який відбудеться 15 березня, розглянуть понад 10 проектів щодо окремих кіосків, які почнуть платити за оренду.

До прикладу, за пересувну тимчасову сезонну споруду на вулиці Теремнівській загальною площею (з урахуванням площі зайнятого благоустрою) 20 м. кв до міського бюджету за місяць сплачуватимуть 340 гривень. Споруда на вулиці Кравчука загальною площею 35 м. кв. "вартуватиме" 745 гривень на місяць. На проспекті Відродження кіоск площею 30 "квадратів" приноситиме бюджету 737 гривень.

Григоренко визнав, що протягом 2017 року вдасться перевести лише частину підприємців. У перспективі ж, у 2018-19 роках, під час переоформлення паспортів прив'язки до бюджету міста вдасться залучити чотири мільйони гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів