Поділитись:

Суд закрив справу проти ківерцівського мера Ковальчука за водіння без прав

Понеділок, 06 листопада 2023, 13:23
Суд закрив справу проти ківерцівського мера Ковальчука за водіння без прав

Суд закрив справу мера Ківерців Олександра Ковальчука щодо водіння без посвідчення.

Про це інформує zaxid.net.

На порушенні ПДР його викрили 22 серпня, але виявилось, що чоловік в той же день оперативно отримав водійське посвідчення, тому суд закрив справу «за відсутністю адмінправопорушення». Додамо, що Олександра Ковальчука вже не вперше судять за водіння без прав: у 2022 році суд штрафував його на 40,8 тис. грн, а в цьому році – на 3,4 тис. грн.

Нагадаємо, що протокол на Олександра Ковальчука склали 22 серпня. Зазначалось, що він керував автомобілем Renault Koleos, не маючи права керування транспортним засобом. Про порушення мером ПДР заявив громадський активіст Сергій Рижков, який зранку того дня помітив, що мер вийшов з автомобіля біля міськради. Знаючи, що Олександр Ковальчук не мав водійського посвідчення, він звернувся у поліцію. За це порушення міському голові загрожувало 40,8 тис. грн штрафу.

Перше засідання у цій справі відбулося 30 серпня в Ківерцівському суді. Однак, суддя Марія Польова відправила адмінпротокол поліції «для належного оформлення».

Наступне засідання у цій справі відбулося 17 жовтня в цьому ж суді. Олександр Ковальчук провину не визнав.

«Вказав, що 22 серпня він не керував транспортним засобом. Працівниками поліції він також не був зупинений, тому не було підстав для пред’явлення їм посвідчення водія. Також вказав, що у нього було посвідчення водія старого зразка, яке він отримав ще у 1998 році, та яке він 22 серпня обміняв у сервісному центрі на нове», – наводять пояснення мера у постанові.

Громадський активіст Сергій Рижков повідомляв, що Олександр Ковальчук після того, як на нього склали протокол, поїхав у сервісний центр МВС в селі Струмівка. Активіст припускав, що мер здаватиме на права. Це виявилось правдою, бо 22 серпня Олександр Ковальчук таки отримав водійське посвідчення.

А в коментарі виданню «Сила правди» Олександр Ковальчук заявив, що справді не мав посвідчення з 2017 року, але 22 серпня в один день склав іспит з теорії та практичний іспит з водіння.

«Як випливає із довідки відділення поліції [обвинувачений] 22 серпня отримав посвідчення водія. [...] Тобто, на день складання протоколу [обвинувачений] мав посвідчення подія, а, відтак, мав право керувати транспортним засобом», – вирішила суддя Марія Польова.

Те, що чоловіка викрили на водінні без прав близько 08:00, а іспити він здавав пізніше, суддя до уваги не взяла.

Відтак Марія Польова постановила закрити справу у зв’язку з «відсутністю події та складу адміністративних правопорушень».

Нагадаємо, Олександра Ковальчука вже не вперше судять за водіння без посвідчення. У 2022 році патрульні поліцейські склали на Олександра Ковальчука протокол ч. 5 ст. 126 КУпАП. Тоді суд призначив йому 40,8 тис. грн штрафу і на п'ять років заборонив сідати за кермо. Однак, постанову чоловік оскаржив і домігся, аби заборону керувати транспортом йому скасували, залишивши лише штраф. Аргументом сторони захисту було те, що Олександр Ковальчук не має посвідчення водія, тож суд не мав права позбавляти його права керування. Суд з цим аргументом погодився.

У 2023 році працівники патрульної поліції в Івано-Франківській області оформили на Олександра Ковальчука адмінпротокол за ч. 2 ст. 126 КУпАП – водіння без посвідчення. За це його оштрафували на 3,4 тис. грн.

Нагадаємо: у Ківерцях небайдужі містяни, серед них переважно військові та трохи цивільних, приходили на зустріч з міським головою після скандалу з «золотим» стадіоном. Присутні висунули пропозицію, аби винести на сесію питання про розрив договору з підрядником, щоб не допустити будівництво.

Олександр Ковальчук відповів, що грошей немає і скоріше за все будувати не будуть. Однак у разі, якщо після перемоги депутати й громада захоче відновити цей проєкт, то він знайде кошти не з місцевого бюджету для того, щоб це зробити.

Після зустрічі мер отримав повістку до суду через їзду без посвідчення водія на новенькому кросовері, який вчора, 21 серпня, передали на баланс міської ради. Опісля його вже помітили на території сервісного центру у селі Струмівка, що під Луцьком, де можна отримати посвідчення водія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024