Поділитись:

Канада передала Україні роботів-саперів

Понеділок, 06 листопада 2023, 22:44
Канада передала Україні роботів-саперів

Українські рятувальники отримали від Канади шість роботів Digital Vanguard–S для дистанційного розмінування територій.

Про це повідомили у Держслужбі з питань надзвичайних ситуацій, – пише Суспільне.

Роботи допомагатимуть українським піротехнікам знешкоджувати вибухонебезпечні боєприпаси у населених пунктах.

Роботизовані комплекси Digital Vanguard–S передано піротехнічним підрозділам Миколаївської, Запорізької областей та саперам Луганського гарнізону, які нині працюють на Херсонщині, а також Мобільному рятувальному центру швидкого реагування, Міжрегіональному центру швидкого реагування ДСНС України та 2-му Спеціальному центру швидкого реагування ДСНС.

Як зазначили у ДСНС, наразі 30% (а це 174 тис. кв. км) від загальної площі держави є потенційно небезпечними.

«Враховуючи такі обсяги, нове обладнання допоможе саперам швидше та з меншим ризиком для здоров’я й життя дистанційно проводити розвідку та знешкоджувати боєприпаси», — йдеться у повідомленні.

Завдяки бездротовому та дротовому з'єднанню роботи можуть працювати до 5 годин і виконувати різноманітні завдання – дистанційно знищувати вибухонебезпечні предмети або розвідку місцевості.

Digital Vanguard–S має три встановлені камери, завдяки яким оператор слідкує за проведенням маніпуляцій, отримує у режимі реального часу чітке та якісне зображення місця проведення робіт. Такі технологічні можливості надають йому змогу не підходити близько до вибухонебезпечних предметів. А завдяки невеликим габаритам та маневровості, роботів можна використовувати у важкодоступних місцях.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
07 квітня 2024