Поділитись:

Канада хоче виділити 385 млн доларів на військову допомогу Україні

Субота, 11 листопада 2023, 07:30
Канада хоче виділити 385 млн доларів на військову допомогу Україні

Уряд Канади звернувся до парламенту із запитом про виділення 500 млн канадських доларів (близько 385 млн дол. США) на військову допомогу Україні.

Про це пише Укрінформ.

«Просимо парламент схвалити для міністерства оборони виділення 500 млн дол. для надання військової допомоги Україні», – йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що ці кошти будуть використані на «надання обладнання й послуг Україні, яка захищає свій суверенітет, зокрема вогнепальної зброї, камер для дронів, навчання пілотів та обслуговування танків».

У документ також включено близько 38,5 млн дол. США на канадську військову тренувальну місію UNIFIER та більш як 67 млн дол. США на міграційну програму «Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки».

Оголошена у березні 2022-го року програма дає змогу українцям, які тікають від російської агресії, три роки жити й працювати у Канаді. Хоча нові заявки на участі у цій програмі вже не приймаються, схвалені раніше заявники мають до кінця березня наступного року приїхати до Канади, аби претендувати на дозвіл на роботу, фінансову й іншу державну допомогу, яка надаватиметься до березня 2025-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів