Поділитись:

Волинське патолого-анатомічне бюро хочуть приєднати до обласної лікарні

Неділя, 12 листопада 2023, 13:32
Волинське патолого-анатомічне бюро хочуть приєднати до обласної лікарні

Члени постійної депутатської комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Волинської облради одностайно схвалили намір реорганізувати обласне патолого-анатомічне бюро, приєднавши його до обласної клінічної лікарні.

Про це йшлося під час засідання комісії Волинської обласної ради.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я ОВА Юрій Легкодух, відколи установа перейшла на фінансування НСЗУ, постійно відчувається брак коштів при значному навантаженні, що тягне за собою втрату кваліфікованих спеціалістів. Натомість навів приклад створення на базі територіального медичного об’єднання Луцької громади комфортного і сучасно обладнаного патанатомічного відділення.

«Аналіз упродовж року засвідчив, що обласне бюро не має розвитку і виразної перспективи. Натомість, якщо зволікати з реорганізацією, негативні тенденції можуть проявитися у хірургії та онкології, оскільки переважно саме для цих профілів бюро і здійснює дослідження тканин», – висловив застереження головний медик області.

Його підтримала і голова медичної комісії Ірина Горавська, зауваживши, що монопослуга не буває економічно успішною, а приєднання бюро до багатопрофільної лікарні дасть змогу зберегти персонал і підвищити якість патанатомічних досліджень.

Головний лікар обласної клінічної лікарні Олександр Дудар запевнив, що уже має конкретне бачення розвитку цієї служби. Першочерговими кроками він називає закупівлю сучасного устаткування і навчання персоналу патолого-анатомічної служби. А у перспективі – і запровадження нових напрямків досліджень, пов’язаних із трансплантологією, яку активно розвивають в головній клініці краю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів