Поділитись:

У Фінляндії заборонили перетинати кордон із Росією на велосипедах

Неділя, 12 листопада 2023, 23:43
У Фінляндії заборонили перетинати кордон із Росією на велосипедах

Фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. 

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на телерадіокомпанію Yle.

Юкка Луккарі, заступник командувача Прикордонної служби Південно-Східної Фінляндії розповів, що нелегальні іммігранти все частіше намагалися в'їхати до Фінляндії на велосипедах.

«За останній тиждень таких випадків було близько 30. Це явно зростаюче явище», – сказав він.

За словами Луккарі, у минулому люди, які перетинали кордон на велосипедах, використовували їх для коротких місцевих поїздок.

«Тепер люди намагалися перетнути кордон без необхідних паперів, без працюючих велосипедних ліхтарів і шоломів», – пояснив він.

Коли було помічено, що велосипедистів стає все більше, було вирішено боротися з цим явищем. З минулого четверга люди не можуть в'їжджати до Фінляндії з Росії на велосипедах через прикордонні переходи на південному сході країни.

«З точки зору Фінляндії, цілком виправдано зосередити контроль на автомобільному транспорті. Це допоможе краще контролювати трафік через кордон», – каже Луккарі.

Нагадаємо: цьогоріч Росія експортувала до Туреччини вугілля, видобуте на окупованих РФ територіях, щонайменше на 14,3 мільйона доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів