Поділитись:

У волинського фермера за несплату оренди забрали 30 гектарів землі

Понеділок, 13 березня 2017, 16:20
У волинського фермера за несплату оренди забрали 30 гектарів землі

Волинські прокурори домоглися повернення державі земельної ділянки вартістю понад 20 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Місцева прокуратура звернулася із позовною заявою до суду в інтересах держави в особі Великоведмезької сільської ради Маневицького району до фермерського господарства "Каменне", аби примусити сплатити понад 255 тисяч грн заборгованої орендної плати за землю, пені й інфляційних витрат, а також розірвати договір оренди землі та зобов'язати господарство повернути державі земельну ділянку площею понад 30 га, нормативно-грошова оцінка якої становить 20,3 млн грн.

Прокурори з'ясували, що договір про оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення в селі Велика Ведмежка укладений між сільською радою та фермерським господарством у липні 2009 року.

З часу внесення у червні 2015 року змін до цього договору рішенням Господарського суду Волинської області за позовом прокурора Маневицького району та збільшення розміру орендної плати з 1385 грн до 155,5 тисяч грн на рік орендар платити за землю припинив і заборгував місцевому бюджету понад 255 тисяч грн.

Через неспроможність сільської ради захистити інтереси територіальної громади самостійно на захист інтересів держави стала прокуратура, яка і домоглася стягнення орендної плати, розірвання договору оренди і повернення землі державі.

Надрукувати
мітки:
коментарів