Поділитись:

На боротьбу з наркоманією у Луцьку хочуть витратити 6,5 мільйона

Середа, 15 листопада 2023, 10:17
На боротьбу з наркоманією у Луцьку хочуть витратити 6,5 мільйона

У Луцьку погодили проєкт програми з протидії поширенню наркоманії та інших негативних проявів серед дітей та молоді, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів у Луцькій міській територіальній громаді на 2024-2025 роки.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцькради. 

Програма повністю фінансуватиметься за кошт місцевого бюджету і на її реалізацію планують витратити 6,5 мільйона гривень. 

«Реклама наркотичних засобів на будівлях, парканах, приватних домоволодіннях, балконах, фасадах багатоповерхівок, закладах освіти та установах, організаціях різних форм власності – такими є прикрі реалії сьогодення українських міст, зокрема і міста Луцька. Останні 2–3 роки реклама наркотиків максимально «вийшла» на вулицю», – йдеться у додатку до проєкту рішення. 

Як зазначають у проєкті програми, зараз у КП «Волинський медичний центр терапії залежностей» Волинської обласної ради під наглядом як наркозалежні перебувають 603 особи, але це лише офіційні дані про людей, які сам звернулися за допомогою. Метою програми є стабілізація та зниження рівня захворюваності на наркоманію у Луцькій міській територіальній громаді.

«У частині проведення превентивної, профілактичної роботи виконавчими органами міської ради – учасниками Програми, проводитиметься комплекс заходів виховного, інформаційно-просвітницького, реабілітаційного, духовно-морального характеру, а також заходи з популяризації здорового способу життя», – зазначають в додатку.

У 2024 році на реалізацію програми з бюджету піде 3,1 мільйона гривень, а у 2025 році – 3,4 мільйона гривень. 

До слова, проєкт цієї програми також мають затвердити під час сесії міської ради.

Нагадаємо: волинські поліцейські припинили діяльність стійкого злочинного угрупування, яке тривалий час займалось виготовленням і збутом наркотичних засобів та психотропів: чотирьох фігурантів затримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024