Поділитись:

З окупованих територій повернули чотирьох українських дітей з сім'ями

Вівторок, 14 листопада 2023, 22:21
З окупованих територій повернули чотирьох українських дітей з сім'ями

Ще чотирьох українських дітей вдалося повернути з окупованих росіянами територій. Вони повернулися разом зі своїми сім'ями.

Про це повідомив засновник Save Ukraine Микола Кулеба, – пише Суспільне.

«В окупації весь минулий навчальний рік двоє з цих дітей вчилися в українській школі онлайн, поки їхнім селом постійно проходили російські рейди. Під час таких занять, матір юних українців дивилася у вікно й слідкувала, аби в дім не увірвалися солдати РФ», — розповів він.

Врешті, за словами Кулеби, сім'я була змушена віддати дітей в російську школу, бо військові погрожували батькам, що заберуть їхніх дітей, відберуть будинок, а їх самих депортують.

У школі дітей зобов'язали загорнутися у прапор РФ й ходити в ньому до кінця уроків. У шкільних коридорах діти постійно бачили таких солдатів зі зброєю, які стояли під класами й забирали на "виховні бесіди" 10-річних дітей за необережно сказане “будь ласка” в класі.

«На щастя, діти встигли походити в російську школу лише 4 дні, поки наші рятівники не забрали родину звідти. Зараз родини вже перетнули кордон України й перебувають у безпеці. Тепер на них чекає психологічне відновлення й поступове повернення до нормального життя», — написав Кулеба.

Загалом команда Save Ukraine повернула з Росії й ТОТ уже 204 дитини.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024