Поділитись:

Фірмі, пов'язаній з Палицею, за копійки продали землю під готелем у Луцьку

Четвер, 16 листопада 2023, 19:30
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

Товариству з обмеженою відповідальністю «ГРАД ІНВЕСТ РІАЛ ІСТЕЙТ», яке пов'язують з народним депутатом Ігорем Палицею, без торгів продали земельну ділянку на вулиці Дубнівській 26 а, де знаходиться приміщення старого обкомівського готелю «Круча».

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Волиньради у четвер, 16 листопада.

Загальна площа земельної ділянки становить 0,95 га. Вона призначена для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги. Вартість землі обласна рада оцінила в майже 7 мільйонів 152 тисячі гривень. Проте перед початком сесії, активіст Сергій Рижков заявив, що така ціна суттєво занижена і мала б насправді сягати 70 мільйонів, що в 10 разів більше.

«Визначити, що сума авансового внеску в розмірі 699 010,00 грн, сплачена товариством з обмеженою відповідальністю «ГРАД ІНВЕСТ РІАЛ ІСТЕЙТ» згідно з договором про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки від 10 листопада 2023 року, зараховується до ціни продажу земельної ділянки», – йдеться в рішенні.

Готель «Круча»Готель «Круча»

Депутатка Волиньради Юлія Вусенко поцікавилася у голови ради, хто прийняв рішення продавати ділянку без аукціону та відкритих торгів. Проте Григорій Недопад делегував відповідь на це запитання депутату Віктору Галану-Влащуку.

«Ми вкотре повертаємось до цього питання. Людина давно вже купила там приміщення, хотіла оформити оренду, ми маємо посприяти її оформити. Людина може відмовитися від частини ділянки, але вона цього не зробила. Є дві законні підстави, щоб отримати ділянку – продаж або оренда. Ми дійшли до продажу», каже Галан-Влащук.

Пані Юлія зауважила, що було б вигідніше провести відкриті торги, аби область отримала додатковий прибуток від цієї ділянки. Але, за словами депутата Володимира Бондаря, цю ділянку можна було продати або ж здати в оренду лише власнику майна на тій ділянці. А власником будівлі на вулиці Дубнівській 26-а, є саме «ГРАД ІНВЕСТ РІАЛ ІСТЕЙТ».

Юлія ВусенкоЮлія Вусенко

Депутати ухвалили це рішення і тепер голова Волинської обласної ради має укласти договір купівлі-продажу земельної ділянки з компанією з правом визначення решти умов договору на власний розсуд.

Фірму «ГРАД ІНВЕСТ РІАЛ ІСТЕЙТ» зобов'язали зареєструвати право приватної власності на земельну ділянку в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

Фасад готелю «Круча»Фасад готелю «Круча»

Як пише «Сила правди», до майна колишнього обкомівського готелю «Круча» є не лише політичний, а й бізнесовий інтерес одного з найвпливовіших та найбагатших політиків нашого краю Ігоря Палиці.

Саме з його ім’ям пов’язують ТОВ «Град Інвест Ріал Істейт». Офіційно «на папері» бенефіціарами компанії є Ігор Хмельов та Андрій Шабаєв. Саме Ігоря Хмельова називають одним із топменеджерів групи «Приват». Разом з Шабаєвим вони є власниками та управителями низки інших компаній, які пов`язані з дніпропетровським олігархом Ігорем Коломойським та його волинським бізнес-партнером Ігорем Палицею. Наприклад, «Грін ріелті», яке донедавно опікувалося луцьким стадіоном «Авангард».

Офіційно ТОВ «Град Інвест Ріал Істейт» зареєстроване 2009 року у місті Києві зі статутним капіталом 74 400 грн. Основний вид діяльності – купівля та продаж нерухомого майна та надання в оренду. ТОВ «Град Інвест Ріал Істейт» досить відома компанія в Україні, адже саме їй належать багато реконструйованих великих торгових центрів у різних містах. Зокрема: ЦУМ у м. Львові, Житомирі, ТЦ «Прикапатття» в Івано-Франківську, ТЦ «Майдан» в Чернівцях, ТЦ «Європа» в Одесі, ТРЦ «Мануфактура» у Сумах і звісно ж… луцький ЦУМ.

Приміщення готелю «Круча»Приміщення готелю «Круча»

Нагадаємо: колишня фірма першого заступника директора «Луцькводоканалу» Святослава Дмитроци отримує підряди у цього ж комунального підприємства практично без жодної конкуренції. Мова про луцьку компанію «Дайнемік груп». За чотири роки з нею уклали договорів на понад 5 мільйонів гривень. Водночас від «Волиньобленерго», де дружина посадовця працює комерційною директоркою, «Дайнемік груп» отримав підрядів ще на майже двісті мільйонів.

Чи сприяють в отриманні замовлень від підприємств критичної інфраструктури родинні і політичні зв’язки колишніх власників компанії «Дайнемік груп» – читайте за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
13:22
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024