Поділитись:

На Закарпатті збільшилися черги вантажівок на кордоні

П'ятниця, 17 листопада 2023, 11:22
На Закарпатті збільшилися черги вантажівок на кордоні

На Закарпатті митниця фіксує збільшення черги вантажівок на словацькому кордоні за рахунок фур із польського напрямку.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

«Станом на учора, 16 листопада, у нас на КПП "Ужгород" на словацькому кордоні було 900 машин. Черга потроху рухається – ми оформляємо 250 машин, ця цифра відображає нашу пропускну спроможність за добу. Кількість машин, які проходять кордон за день, не змінилася», – зазначила вона.

Зі слів речниці, фури наразі продовжують прибувати з пунктів пропуску з польського кордону, тож черга збільшується.

«З Волині, «Ягодина», їм потрібно проїхати додатково 600 км. Ті, хто не поїхали на «Краківець», мають додатково зробити коло в 300 км. Але там на польському кордоні водії стоять по два тижні в чергах, тут, на словацькому кордоні, можуть проїхати за три-чотири дні. Тому й їдуть сюди», – пояснила ситуацію Сенгетовська.

Закарпатські митники скеровують водіїв також на угорський пункт пропуску «Тиса», де більші потужності митниці. Утім більшість водіїв обирають КПП «Ужгород» на словацькому кордоні – тому що це їм ще плюс 150 км до маршруту, а також на автобанах Угорщини діють деякі обмеження щодо ваги вантажівок.

Наразі на Закарпатській митниці очікують, що ситуація з польським кордоном вирішиться через санкції ЄС. Інакше, вважають, ця хвиля піде далі і до Польщі приєднаються також Словаччина та Угорщина.

Учора словацькі перевізники доєдналися до поляків з акцією – із 14 по 15 годину не пропускали українські вантажівки у свою країну. Утім, за інформацією Закарпатської митниці, ця акція не вплинула на роботу митниці – 250 вантажівок проїхали через кордон учора, як це було завжди. 

Нагадаємо: 6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три прикордонні переходи з Україною. У понеділок, 13 листопада, деякі з польських перевізників зустрілися з представниками українського та польського урядів, але домовленостей не досягли. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024