Поділитись:

Як луцька школа готує за Клопотенком (відео)

П'ятниця, 17 листопада 2023, 12:48
Як луцька школа готує за Клопотенком (відео)

В українських школах третій рік триває реформа харчування. Тепер раціон учнів містить менше солі та цукру, більше - фруктів і зелені. До повномасштабної війни в межах реформи шкільного харчування вдалося оновити майже чотири тисячі харчоблоків. У Кабміні обіцяють, що в наступні кілька років модернізованих їдалень стане більше. А на кухарів чекатиме підвищення кваліфікації.

Про те, як школа на Волині перейшла на нову систему харчування, йдеться у сюжеті ТСН.

У школі на Волині дітей другий рік годують за новими стандартами: тут подають рибу чи м'ясо й овочі. В раціоні школярів немає напівфабрикатів, ковбас і сосисок. Першокласник Юрій і його мати кажуть, що всім задоволені.

«Ми даємо один раз у тиждень рибу. Діти дуже полюбляють сирники. Вони знають, що п’ятниця це - сирний день», - каже завідувачка їдальні луцького ліцею №27 Іванна Мельник.

Як луцька школа готує за Клопотенком (відео) 

Шкільне меню розписують на місяць уперед. Менше солі й цукру, більше – зелені та фруктів. Готувати за новими рецептами було складно, зізнаються на кухні. Полегшила життя кулінарам поява конвектоматів.

«Показовим є те, що старшокласники приходять. Бо початкову ланку вчителька приведе, посадить і вони будуть їсти, а от середні, старші класи приходять самі. І з’їдають усе, що наготоване за цілий день», - каже директорка луцького ліцею №27 Вероніка Захарчук.

Як луцька школа готує за Клопотенком (відео) 

Нагадаємо: у МОН розповіли, як реформуватимуть шкільне харчування: назвали 4 цілі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів