Поділитись:

Доньки загиблого волинянина зібрали гроші на Starlink для бригади, в якій служив батько

Неділя, 19 листопада 2023, 22:00
Доньки загиблого волинянина зібрали гроші  на Starlink для бригади, в якій служив батько

Доньки загиблого волинянина Петра Царика передали власні заощадження на купівлю Starlinka для бійців бригади, де служив їх батько.

Як розповіла Суспільному секретарка Литовезької сільської ради Мирослава Жукова, Анна Царик, яка навчається у шостому класі, та її сестра, першокласниця Богдана разом із мамою прийшли до сільської ради та розповіли про своє бажання передати гроші на потреби військових.

Дівчата віддали 400 доларів, які вони спершу збирали на дрон для якогось із військових підрозділів. Вони попросили, щоб у сільській раді їм допомогли сконтактувати з волонтерами, які могли б їм допомогли втілити їхні бажання.

«Потреба була у купівлі Starlink. Його вартість — 23 тисячі гривень. 400 доларів від дівчат доклали до цієї суми та прилад купили для 14-ої бригади, в якій служив тато», — каже Мирослава Жукова.

 Доньки загиблого волинянина зібрали гроші  на Starlink для бригади, в якій служив батько 

Жінка каже, що у сільській раді прикладом сестер пишаються.

Що відомо про Петра Царика

Солдат Петро Царик загинув 3 травня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Завгороднє під Ізюмом на Харківщині. Захиснику був 31 рік.

Волинянин народився в селі Заставне. У 2007 році закінчив Заболоцьку школу. Потім пройшов строкову військову службу. Коли повернувся додому, почав виготовляти меблі з дерева. Служив добровольцем у розвідці 14-ї окремої механізованої бригади імені Романа Великого.

Посмертно солдата Петра Царика нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Поховали захисника у рідному селі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів