Поділитись:

У Луцькому районі виявили стихійне сміттєзвалище площею понад чверть гектара (фото)

Понеділок, 20 листопада 2023, 14:47
У Луцькому районі виявили стихійне сміттєзвалище площею понад чверть гектара (фото)

У Луцькому районі на території Ківерцівської громади виявили стихійне несанкціоноване сміттєзвалище.

Про це у понеділок, 20 листопада, повідомила у фейсбуці Державна екологічна інспекція у Волинській області.

«Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Волинській області проведено природоохоронний захід державного нагляду (контролю), спрямований на запобігання та виявлення правопорушень вимог природоохоронного законодавства на території Луцького району.

Під час проведення заходу виявлено факт розміщення стихійного несанкціонованого сміттєзвалища за межами населеного пункту села Озеро на території Ківерцівської громади», – йдеться у дописі.

Зазначають, що стихійне сміттєзвалище площею майже 2700 м2 облаштували на землях сільськогосподарського призначення, порушених внаслідок несанкціонованого видобутку піску.

З метою забезпечення повної ліквідації несанкціонованого звалища відходів Державна екологічна інспекція у Волинській області направила інформацію до обласної державної адміністрації для вжиття заходів відповідно до делегованих повноважень у сфері управління відходами, згідно зі ст. 20-2 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та ст. 12, 25 Закону України «Про управління відходами».

У Держекоінспекції нагадали, що відповідно до Закону України «Про управління відходами» викидання сміття у місцях спеціально не пристосованих для цієї мети є порушенням законодавства та несе дисциплінарну, адміністративну, адміністративно-господарську, цивільну чи кримінальну відповідальність.

У Луцькому районі виявили стихійне сміттєзвалище площею понад чверть гектара (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів