Поділитись:

Волиньрада "підкоригувала" вимоги активістів та звернулася до Президента

Вівторок, 14 березня 2017, 16:10

Волинська обласна рада підтримала вимоги активістів, які в понеділок, 13 березня, прийшли до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика через інформацію про розбитий редут учасників блокади поблизу станції Кривий Торець. Депутати прийняли своє звернення до Президента України щодо найшвидшого ухвалення законопроекту "Про тимчасово окуповані території".

Відбулося це у вівторок, 14 березня, під час позачергової сесії Волиньради.

Окрім обласних обранців, слово для виступу отримали представники Луцької міської ради та активісти. Зокрема, депутат Луцькради Микола Собуцький зауважив, що в цьому зверненні не вказані вимоги активістів, які були озвучені вчора. Також він закликав депутатів долучатися до блокади безпосередньо.

"Ви місяць тому ухвалили звернення про підтримку, але хтось туди їздив? Приєднуйтеся!" – сказав Собуцький.

Своєю чергою, Ігор Палиця зазначив, що це звернення зважене і дасть можливість Президенту швидко провести розслідування.

"Ми прекрасно знаємо, що воно нічого не дасть, але таким чином коректно натякаємо, що їх час завершується", – підкреслив посадовець.

У підсумку депутати проект рішення підтримали.

Повний текст звернення подаємо без змін:

"Ми, депутати Волинської обласної ради, нагадуємо, що 2 лютого 2017 року першими в Україні прийняли Звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки торговельної блокади. Ще раз наполягаємо на виконанні наших вимог, а саме, щодо встановлення мораторію на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Сьогодні ми ще раз підтверджуємо підтримку повної торговельної блокади тимчасово окупованих територій та дій добровольців, які виконують місію Народних депутатів.

Ще раз звертаємося до Верховної Ради України щодо найшвидшого прийняття законопроекту "Про тимчасово окуповані території", щоб унеможливити провокації, які мали місце 13.03.2017 р. перед Днем українського добровольця поблизу залізничної станції "Кривий Торець" на Редуті імені Добровольців 16-го батальйону.

Звертаємось до Президента України Порошенка П.О. дати оцінку даній ситуації, що відбулася та взяти розгляд даної справи під особистий контроль, забезпечити притягнення до відповідальності винних осіб".

Надрукувати
мітки:
коментарів