Поділитись:

Як працюють шахти на Волині?

Середа, 15 березня 2017, 08:50

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зустрівся із гірниками, аби обговорити проблемні питання та вибудувати чітку лінію роботи волинських шахт.

Зустріч відбулася 13 березня, – повідомляє відділ інформаційної політики у ВОДА.

Зокрема говорили про фінансування добудови шахти № 10, впровадження заходів з підвищення рівня видобутку, виплату заробітної плати, розрахунки за кредиторською і дебіторською заборгованістю. Зачепили й тему реорганізації структури ДП "Волиньвугілля".

Відповідно до програми розвитку гірничих робіт, яка була затверджена Міністерством палива та енергетики України, планове завдання з видобутку вугілля державному підприємству "Волиньвугілля" у цьому році встановлено на рівні 371 тис. тонн. Однак перипетії, що нещодавно тривали на шахті "Бужанська", трохи сповільнили цей процес щодо виконання планового завдання з видобутку вугілля. Тож його скориговано до 320 тис. тонн.

Окрім цього, під час зустрічі відзначено, що у разі виконання програми, тобто виконання планового показника, очікується і добудова шахти №10.

"Волинський вугільний басейн тримається на тому, що є недобудована шахта №10. І якщо говорити про реорганізацію структури, то це тільки 10-тка. Тримає все 10-та шахта, і всі це повинні розуміти. Тоді можна робити реструктуризацію. Тому хочу від вас конкретний план дій", – зазначив Володимир Гунчик.

Тож для початку обговорили показники видобутку. Наразі на шахті "Бужанська" за лютий місяць 2017-го видобуток становить 5 тис. 600 тонн, шахта № 9 "Нововолинська" у січні спрацювала на рівні 8 тис. тонн, у лютому – на рівні 6 тис. 420 тонн. Відповідно до закладених у програмі цифр, щомісяця видобуток повинен становити близько 25 тис. тонн з усіх шахт. Тож такі дані викликають занепокоєння. Однак, волинські шахтарі переконані, що після введення в дію 456-ої лави в середині травня цього року, вдасться довести видобуток до необхідних цифр. Тож у планах на друге півріччя – видобувати 25-30 тис. тонн.

Позаяк, як відзначили керівники шахт, загальна атмосфера не спокійна, то, окрім цього, проаналізували ситуацію, що стосується діяльності профспілкових організацій. Зокрема на шахті "Бужанська" таких сформовано 3, на шахті №9 – 2, на шахті №10 також 2. Так, керівництво шахт відзначило, що на шахтах №9 та №10 обстановка спокійна, чого не можна сказати про шахту "Бужанську", де мають місце непорозуміння. Саме на Бужанці діє 3 профспілкові організації: галузева, незалежна та "Захист праці". Галузева складає 70 % працюючих, незалежна – 20%, "Захист праці" – 10 %.

Надрукувати
мітки:
коментарів