Поділитись:

Обіцянки-цяцянки мера Поліщука: чому луцьку котельню на Карбишева не модернізують (відео)

Четвер, 23 листопада 2023, 20:20
Обіцянки-цяцянки мера Поліщука: чому луцьку котельню на Карбишева не модернізують (відео)

«Обіцянки-цяцянки». Саме так можна охрестити скандальну котельню на Карбишева у Луцьку, перипетії навколо якої точаться роками. Містян заганяють у кабалу, і нещодавно міська влада на чолі з Ігорем Поліщуком продовжила цю схему ще на цілих три роки. Попри неодноразові обіцянки з вуст Поліщука про модернізацію котельні та пошук шляхів опалювати оселі містян іншим чином, наступні роки понад сто мільйонів з міської казни платитимуть у приватну кишеню.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Нещодавно на одному із місцевих телеканалів вийшов матеріал про те, як луцькі депутати, нібито, маніпулюють на темі котельні на Карбишева у Луцьку. Відповідний допис опублікувала депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій.

За словами пані Алли, у сюжеті журналісти заявляли, що, мовляв, вона у попередні роки, коли на засідання сесії виносили питання щодо продовження оренди котельні, голосувала «ЗА», а у 2022 році різко змінила думку – стала голосувати «ПРОТИ» та критикувати місцеву владу.

«Саме так. І своїх слів та дій я абсолютно не цураюся, адже усьому є логічне пояснення. З 2016 і до 2022 року вигідніших умов для отримання тепла і гарячої води для лучан, окрім як орендувати котельню на Карбишева, 2 НЕ БУЛО! Адже вона опалює 45% помешкань і на той час місячна ціна за оренду сягала від 600 000 гривень до мільйона. До того ж, керівництво міста постійно говорило про тісну комунікацію з власниками й серйозні плани на модернізацію цієї котельні», – зазначає Алла Надточій.

І справді, розмов про модернізацію котельні було багато. Зокрема варто лиш пригадати сесійне засідання від 28 вересня 2022 року. Тоді Луцьк опинився на порозі дуже важкого опалювального сезону.

«Ми збільшуємо орендну плату за котельню вдвічі. Котельня на Карбишева опалює 45% помешкань лучан, нас чекає важкий опалювальний сезон. Котельня декілька разів змінює власників. У пояснювальній записці мова йде про модернізацію котельні, але це не відображається у додатковій угоді. Депутатам та громаді важливо було б почути про плани власників щодо даної котельні», – казала тоді Алла Надточій.

Зокрема власники не розповідали нічого про плани модернізації котельні та й загалом про співпрацю з містом. Саме тоді мер Поліщук заявляв, що вони тісно співпрацюють з власниками й котельня буде модернізована, але сталося геть по-іншому.

«Алла Володимирівна, хочу повідомити, що наше підприємство ДКП «Луцьктепло» знаходиться в тісному контакті з власниками щодо модернізації. Обладнання застаріле, тому однозначно воно буде модернізовано», – казав тоді Ігор Поліщук.

Вочевидь міський голова й справді не пам'ятає про що говорить, бо ж як ще пояснити його слова, озвучені з приводу цієї ситуації, на сесійному засіданні трохи більше, як через рік.

«В котельню не вкладено ні копійки», – розповідав очільник мерії.

І знову та ж історія. Той самий пан Поліщук та знову геть інші відповіді на ті ж самі запитання. Цікаво й те, про який такий «тісний контакт з власниками котельні» Луцьктепла, говорив міський голова. Бо ж через рік депутатка Громадянського руху «СВІДОМІ» Алла Надточій запитала в очільника ДКП «Луцьктепло» Івана Скорупського про те, хто є власниками. Той розповів, що не тільки не спілкується з ними, а й взагалі не знає, хто володіє котельнею.

«Дякую за запитання, але у мене, на жаль немає такої інформації», – лаконічно відповів Скорупський.

Іван СкорупськийІван Скорупський

Чи то забулись, чи то забрехались – судити звісно не нам. Втім, як то кажуть, висновки потрібно робити не зі слів, а з дій.

Ні для кого не секрет, що у всього є своя межа, так і у цій історії. Коли єдиною альтернативою для опалення домівок лучан була оренда котельні на Карбишева – за неї депутати голосували. Втім, коли у 2022 році власники удвічі збільшили вартість оренди – ця межа перетнулась. Останньою ж краплею стало укладення договору оренди ще на три роки.

І результат поки виходить такий: роками лучанам та депутатам обіцяли та й обіцяли. Піднімали вартість оренди, бо ж, нібито, її повинні були модернізувати. А вийшло, що поки пан Поліщук замилював усім очі обіцянками, йому вдалось пропихнути кабальну схему оренди котельні ще на 3 роки. Три роки, під час яких з міської казни понад сто мільйонів підуть у чиїсь приватні кишені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024