Як приготувати лимонне печиво вдома
Щоб спекти ніжне розсипчасте печиво, всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Лимонне печиво з тріщинами виходить дуже гарним із ароматним лимонним смаком, а головним інгредієнтом є лимони.
Рецептом поділилася ТСН.
Інгредієнти:
- борошно
- 1,5 склянки + 3 ст. л. з гіркою
- вершкове масло
- 125 г
- цукор
- 100 г
- яєчні жовтки
- 2 шт.
- лимонний сік
- 3 ст. л.
- цедра двох лимонів
- розпушувач
- 1 ч. л.
- крохмаль
- 1 ст. л.
- сіль
- щіпка
- цукрова пудра
- У мисці збийте блендером олію, цукор та сіль. Додайте яйця, лимонний сік, лимонну цедру, натерту на тертці. Збийте три-п'ять хвилин.
- Додайте частинами борошно, просіяне з розпушувачем та крохмалем. Замісіть м'яке та не липке тісто. Зберіть його в кулю, загорніть у плівку і відправте на годину холодильник.
- З тіста сформуйте кульки розміром із волоський горіх. Кожну кульку обваляйте в цукровій пудрі і викладіть на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Поради:
- Замість лимонної можна додати апельсинову цедру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Зарплата – від 25 000 до 50 000: у Луцьку та області запрошують на роботу (відео)
Яким був проспект Волі у Луцьку у 1960-х (фото)
Відомий фотограф показав ажіотаж на концерті Пивоварова у Луцьку та шукав Klavdia Petrivna (відео)
У Луцьку відкрили заклад з кюртошами: що це таке
Луцька бізнес-леді Юліанна Дружиніна купила будинок для матері-одиначки з 4 дітьми