Поділитись:

Міносвіти не має можливості виплачувати стипендії всім студентами

Вівторок, 28 листопада 2023, 08:25
Міносвіти не має можливості виплачувати стипендії всім студентами

Міністерство освіти і науки наразі не має можливості забезпечити у повному обсязі виплату академічних стипендій на рівні 40-45 % фактичної кількості студентів денної форми здобуття освіти.

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки у відповідь на звернення народного депутата Юлії Гришиної щодо стану стипендіального забезпечення в закладах вищої освіти, зокрема, на Харківщині, – пише Освіта.ua

Міносвіти не має можливості виплачувати стипендії всім студентами Міносвіти не має можливості виплачувати стипендії всім студентами Міносвіти не має можливості виплачувати стипендії всім студентами 

У відомстві зазначають, що видатки на виплати академічних стипендій, передбачені МОН на 2023 рік, було зменшено у порівнянні з попереднім роком на 19 %.

Окрім того, ситуація ускладнена ще й тим, що значно збільшився контингент студентів денної форми навчання, оскільки на місця державного замовлення були переведені окремі категорії студентів-контрактників.

Заборгованість з виплати стипендій студентам українських вишів за 2023 рік становить майже 30 млн грн.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що відомство продовжує працювати над пошуком внутрішніх резервів додаткового фінансового ресурсу для забезпечення стипендійних виплат на законодавчо визначеному, хоча б мінімальному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів