Поділитись:

В Україні створили дашборд «гарячих ліній» для постраждалих від домашнього насильства

Середа, 29 листопада 2023, 06:23
В Україні створили дашборд «гарячих ліній» для постраждалих від домашнього насильства

Міністерство соціально політики опублікувало дашборд «гарячих ліній» центрів надання допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Як повідомляють у Мінсоцполітики, в ньому є інформація про наявні «гарячі лінії» в територіальних громадах і регіонах, – пише УП.Життя.

На дашборді вказано, що у Вінницькій, Волинській, Запорізькій, Львівській, Тернопільській, Рівненській областях і Києві функціонують по одній «гарячій лінії», на яку можуть звернутися постраждалі від домашнього насилля.

У Закарпатській і Чернівецькій областях працює по дві «гарячі лінії», а в Херсонській і Хмельницькій – по три. Ще чотири контактних номери телефонів доступні жителям Житомирщини, а п’ять – Донеччини.

Найбільше ліній допомоги постраждалим від домашнього насильства діє на Черкащині (6), Київщині (7) та Одещині (13).

«Такий важливий інструмент – це ще один крок у напрямку покращення безпеки та підтримки тих, хто переживає важкі моменти. Тепер кожен може легко знайти інформацію про необхідну допомогу та підтримку. Продовжуємо працювати над створенням безпечнішого та відкритого суспільства, де кожна людина може відчути себе захищеною», – зазначають у Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів