Поділитись:

На Волині візьмуться за прибирання придорожніх смуг

Середа, 15 березня 2017, 17:42
На Волині візьмуться за прибирання придорожніх смуг

Служба автомобільних доріг у Волинській області звертається до голів сільських та селищних рад допомоги очистити придорожні смуги від сміття та складованих матеріалів, впорядкувати автобусні зупинки та ліквідувати стихійні сміттєзвалища.

Про це повідомляється на сайті Укравтодору.

Волинські дорожники звертаються до органів місцевого самоврядування, учасників дорожнього руху з проханням співпраці та надання допомоги у виконанні вимог Законів України "Про автомобільні дороги" та "Про відходи" в частині забезпечення органами місцевого самоврядування норм природоохоронного законодавства, а саме належного санітарного стану смуг відведення автомобільних доріг загального користування.

Дорожники Волині змушені витрачати значні фінансові ресурси не на покращення стану доріг, а на прибирання сміття, залишеного жителями краю та учасниками дорожнього руху. До того ж більша частина сміттєзвалищ щороку знову виникає в раніше прибраних місцях.

А тому, з метою раціонального використання коштів державного бюджету, дорожники просять голів сільських та селищних рад допомоги в проведенні очищення придорожніх смуг від сміття та складованих матеріалів, впорядкування автобусних зупинок та ліквідації стихійних сміттєзвалищ, а також проведення роз'яснювальної роботи серед місцевого населення та вжиття відповідних заходів для недопущення засмічення придорожніх смуг у подальшому.

Спільно з представниками екологічної інспекції будуть організовні рейди-перевірки для виявлення фактів засмічення в смугах відводу доріг та притягнення винних осіб до встановленої законодавством відповідальності.

Служба автомобільних доріг у Волинській області надіється на розуміння і сподівається, що в подальшому належний санітарний стан смуги відведення автомобільних доріг буде підтримуватися територіальними громадами постійно.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
21 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
12 квітня 2024
10 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00