Поділитись:

Україна отримала вакцину, адаптовану для захисту проти COVID-штаму «Омікрон»

Четвер, 30 листопада 2023, 06:34
Україна отримала вакцину, адаптовану для захисту проти COVID-штаму «Омікрон»

В Україну доставили більше ніж 200 тисяч доз «омікронспецифічної» вакцини проти коронавірусу SARS-CoV-2. Це оновлена версія вакцини Comirnaty від американської компанії Pfizer.

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я, в Україну вакцину доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), далі її розподілять між усіма областями, – пише УП.Життя.

Транспортування вакцин до медзакладів відбуватиметься з дотриманням вимог "холодового ланцюга". Це контролюватимуть спеціалісти обласних центрів контролю та профілактики хвороб.

«Зараз територією України циркулює понад 13 штамів «ковіду», тобто вірусу SARS-CoV-2. Усі виявлені мутації – це відхилення від штаму «Омікрон», який переважає в країні. Понад 200 тисяч доз вакцини, яку доставив ЮНІСЕФ, призначені для бустерного щеплення тих, хто вже має первинний курс вакцинації проти COVID-19», – зазначив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Вакцина буде доступна в кожній області, тому українців закликають подбати про здоров’я та посилити імунітет. Особливо це стосується людей, які входять до груп ризику: з ослабленим імунітетом чи супутніми захворюваннями, а також старших за 60 років.

Зробити щеплення цією вакциною можуть, зокрема, і діти від 12 років. 

У МОЗ нагадують, що вакцинація проти COVID-19 залишається єдиним ефективним методом підсилити імунітет та запобігти ускладненням в разі хвороби. 

Щеплення – безоплатні, вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів