Поділитись:

Депутати Луцькради проголосували за незаконне рішення?

Середа, 15 березня 2017, 18:57

Частина депутатів Луцькради проголосувала за рішення щодо дострокового припинення повноважень секретаря Луцькради, а їхні колеги із депутатського корпусу кажуть, що це рішення незаконне. Депутат Луцькради Тарас Шляхтич попросив колег не порушувати закон України про місцеве самоврядування.

Про це він сказав 15 березня під час позачергової сесії.

"Це рішення – юридичний нонсенс. Соромно брати в цьому участь, і в мене є пропозиція зняти з голосування", – сказав Тарас Шляхтич.

Втім депутат Григорій Пустовіт заперечив йому, сказавши, що повноваження секретаря припинені.

"Є чітко в законі сказано, що депутат, який веде сесію, підписує рішення", – сказав Григорій Пустовіт, маючи на увазі себе.

Тоді Тарас Шляхтич запропонував голосування зробити відкритим і поіменним. Однак Пустовіт наполягав на тому, щоб проголосувати за проект рішення і таким чином затвердити протокол лічильної комісії та пропозиції депутата Луцькради Андрія Козюри.

"Ми маємо голосувати за кожну пропозицію окремо, бо голосувати так – незаконно", – сказала Юлія Вусенко.

Втім депутати проголосували так, як сказав Григорій Пустовіт.

"Хочу подякувати Пустовіту, бо, відповідно до регламенту, він затвердив протокол, а все, що було в рішенні, окремо не голосувалось, і це рішення не вступило в дію, бо не підписане і не опубліковане", – сказала Юлія Вусенко.

Вона зазначила, що оскільки рішення незаконне і не підписане, то вона, як секретар ради, хоче продовжити сесію і розглянути два важливі питання про підтримку учасників блокади і визнання факту смерті міського голови. Втім депутат Ігор Поліщук попросив оголосити перерву на 15 хвилин, щоб секретаріат підготував це рішення для підпису.

"Підведення Григорія Олександровича до кримінальної відповідальності", – зазначила Юлія Вусенко, і депутати пішли на 15-хвилинну перерву.

Нагадаємо, що депутати таких фракцій, як "БПП "Солідарність", "Самопоміч" , "Свобода" та позафракційний депутат Микола Яручик відмовились брати участь у таємному голосуванні за дострокове припинення повноважень секретаря Луцькради Юлії Вусенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів