Поділитись:

У трьох областях України можуть запровадити карантин через COVID-19

Четвер, 30 листопада 2023, 16:37
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

З настанням зимової пори в Україні зростає захворюваність на COVID-19. У трьох регіонах кількість хворих уже перевищила епідемічний поріг, там можуть запровадити обмежувальні протиепідемічні заходи.

Про це сказав головний санітарний лікар України Ігор Кузін, повідомляє «Українська правда. Життя».

За його словами, зараз територією нашої держави циркулює 14 штамів COVID-19. Захворюваність на цю недугу зростає. Так, за останній тиждень кількість хворих збільшилася на 20 %, порівняно з попереднім.

«Щотижня в Україні госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. Реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, зокрема одна дитина», – каже головний санлікар.

Серед всіх випадків захворюваності COVID-19 зараз займає до 35 %, стверджує Кузін. Майже 50 % випадків захворюваності на коронавірус і госпіталізацій припадає на дітей.

На заході та півночі України фіксують перевищення епідемічного порогу.

«У трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг. Це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні для цього періоду. Тобто, ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи», – наголосив Кузін.

Загалом від початку епідемічного сезону на грип та коронавірус перехворіли вже більше мільйона українців. Кузін закликає українців вакцинуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів