Поділитись:

У Польщі заблокували американські патрульні катери для України

Неділя, 03 грудня 2023, 22:14
У Польщі заблокували американські патрульні катери для України

На польсько-українському кордоні протестувальники з антиукраїнської партії «Конфедерація» заблокували перевезення нових патрульних катерів для України.

Про це у своєму Facebook повідомив Павло Кравчук, – пише Мілітарний.

Блокатори з конфедерації заявили, що це «дорога яхта» оформлена як гуманітарна допомога, при цьому на чохлі нанесений логотип компанії-виробника.

Варто зазначити, що у каталозі продуктів компанії відсутні будь-які човни цивільного призначення, сфера діяльності компанії – це забезпечення потреб рятувальників, поліцейських, військових та прикордонників.

В результаті, блокатори відправили важливий вантаж військового призначення в кінець черги.

Кравчук взяв коментар у американської компанії-виробника SAFE Boats International, яка підтвердила, що це човен її виробництва.

«SAFE Boats International надала … 27-футові патрульні човни типу “Кабіна з можливістю обходу” (Walk Around Cabin) для України. Це частина програми допомоги від уряду США. Надані SAFE Boats судна призначені для використання як урядові патрульні судна і не призначені для використання як приватні яхти», – заявили в компанії.

Кравчук додає, що не може стверджувати напевно, що під чохлом саме цей човен, однак вважає дуже суттєвою імовірністю, що це так.

«….Конфедерація не тільки завдає шалених збитків економіці України та затримує життєво важливі постачання опосередковано, а й прямо блокує військові вантажі», – завершив свій допис Кравчук.

Компанія SAFE Boats International – це один з найактивніших учасників в посиленні можливостей українського флоту.

«Мілітарний» повідомляв, що Департамент оборони США підписав з SAFE Boats International додатковий контракт на закупівлю та встановлення озброєння на патрульні катери класу Island ВМС ЗС України.

Крім того, компанія займається виробництвом швидкісних катерів MK VI для ВМС ЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
29 квітня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024