Поділитись:

⚡️ До Луцька вперше приїхав омбудсмен України

Автор: Ольга Зейлик |
Середа, 06 грудня 2023, 11:09
⚡️ До Луцька вперше приїхав омбудсмен України

До Луцька приїхав Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

У середу, 6 грудня, представили омбудсмана України Дмитра Лубінця.

⚡️ До Луцька вперше приїхав омбудсмен України⚡️ До Луцька вперше приїхав омбудсмен України 

Зустріч з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини відбулася у стінах Волиньради.

В рамках візиту планують офіційне представлення Представника Уповноваженого на Волині.

Довідково:
Дмитро Лубінець – український юрист та політик. Депутат Волноваської міської ради VI скл. (2010—2014). Перший заступник голови правління «Народно-патріотичний союз Донбасу». Народний депутат VIII скл. від «БПП» (2014) і IX скл. поза партіями (2019). Уповноважений ВРУ з прав людини з 1 липня 2022 року.

Секретар Комітету ВРУ з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України. Член Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС — Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ).

Був одним із 59 депутатів, що підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, що зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей. Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов'язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

Член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

2019 року пройшов до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець за округом № 60 (Донецька область) і став членом депутатської групи «За майбутнє», яка 2 червня 2020 року стала партією.

1 липня 2022 року Верховна Рада призначила Лубінця Уповноваженим (омбудсменом) ВРУ з прав людини. Це рішення підтримали 250 депутатів.

Нагадаємо: нещодавно Лубінець розказав, що у Луцьку двоє дітей, народжені у 2020 і 2022 роках, не мали свідоцтва про народження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів