Поділитись:

Тільки 8% переселенців будуть мати виплати наступного року

Автор: Ольга Зейлик |
Середа, 06 грудня 2023, 14:00
Тільки 8% переселенців будуть мати виплати наступного року

В Україні планують значно скоротити кількість ВПО, які отримуватимуть фінансову допомогу. Про це заявив омбудсман Дмитро Лубінець під час робочого візиту до Луцька у середу, 6 грудня.

Посадовець зазначив, що соціальну допомогу від держави отримують 2,6 мільйона громадян України зі статусом ВПО. 

«За моїми оцінками з першого лютого 2024 року, кількість громадян України ВПО, хто буде отримувати соціальну допомогу, буде складати приблизно 170 тисяч (осіб, - ред.). Це приблизно 8%.

 

І я напряму публічно про це заявляю. І якщо, з одного боку, я підтримую дії українського уряду: якщо громадянин чи громадянка України знаходиться за кордоном, то логічно, щоб ми не виплачували їм допомогу з однієї причини – весь цей час держави, де знаходяться наші громадяни, їм допомагають, у тому числі і фінансово», – пояснив він.

Тільки 8% переселенців будуть мати виплати наступного року 

Нагадаємо: Лубінець анонсував відкриття у Луцьку центру захисту прав людини.

Омбудсмен зазначив, що водночас не підтримує дію уряду, коли позбавляють виплат ВПО тільки через те, що на рахунку людини є 100 000 гривень.

«Я на засіданні уряду напряму сказав, що яскравим прикладом може стати те, що великою кількістю ВПО є люди з Маріуполя. Сто тисяч на свої банківські рахунки щомісячно отримують люди, чиї рідні знаходяться в полоні. Якщо ви вважаєте сім'ї військовослужбовців, які знаходяться у полоні, повинні бути позбавлені статусу ВПО і соціальної допомоги у вигляді дві тисячі гривень, то я категорично проти», – заявив він.

Нагадаємо: нещодавно Лубінець розказав, що у Луцьку двоє дітей, народжені у 2020 і 2022 роках, не мали свідоцтва про народження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів